klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Cyprus
Cyprus heeft een mediterraan klimaat  met zachte winters en warme droge zomers. Van alle Europese eilanden is Cyprus in de zomer één van de meest zonzekere en warme eilanden. Zelfs in oktober kunnen temperaturen de 30 graden grens ruim passeren. Dit warme klimaat werkt als een magneet op toeristen, die vanaf half mei tot half oktober een bijna 100% garantie hebben op goed strand- en zonweer.

De winterperiode
In de maanden november en december kan het nog aangenaam zijn langs de zuidkust, maar daarna is het toch echt gedaan met het mooie weer. De wintermaanden zijn zacht maar relatief nat. Zo'n 95% van alle neerslag op Cyprus valt in de periode november tot en met april. Om te overwinteren is Cyprus net te koel en te wisselvallig.

Skiën op Cyprus
Het in het binnenland gelegen Troodos-gebergte is in de winterperiode wintersportgebied. In de maanden januari en februari kan er in sommige delen geskied worden als er voldoende sneeuw gevallen is. Verwacht geen kilometerslange pistes zoals in bijvoorbeeld de Alpen, maar het is toch zeker een leuke ervaring om in dit prachtige natuurgebied de latten onder te binden.

Hitte
De zomermaanden zijn in Cyprus warm en erg droog. Langs de kust is het nog wat uit te houden, maar Nicosia is vaak te heet in juli en augustus. temperaturen tussen de 35 en 40 graden zijn dan meer regel dan uitzondering. De enige plek waar je in de zomer verkoeling kunt vinden buiten het zeewater is het Troodosgebergte. Het verschil met de zuidkust is overdag meestal zo'n acht tot tien graden, waardoor bij kusttemperaturen van bijvoorbeeld 35 graden het in de bergen een aangename 25 tot 28 graden is.
 

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Cyprus
Voor Cyprus is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Akamas Peninsular
Argaka
Ayia Napa
Coral Bay
Larnaca
Latsi
Limassol
Nicosia
Nissi Bay
Paphos
Paralimni
Peyia
Polis
Protaras
Troodos gebergte
Voor Noord-Cyprus is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Famagusta
Kyrenia / Girne
Nicosia

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Cyprus
alles over Cyprus
Cyprus bezienswaardigheden top 10
Cyprus informatie
Cyprus informatie
Cyprus reisinformatie
Cyprus startpagina
Cyprus tips
Cyprus zonkalender
Noord-Cyprus reisinformatie
winterzon in Cyprus
zomerzon in Cyprus
... meer Cyprus

climate of Cyprus

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● copyright links contact