klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Jeruzalem (IsraŽl)
Jeruzalem is de hoofdstad van Israel, maar wordt als zodanig niet door ieder ander land erkend. Jeruzalem speelt een belangrijke rol in het IsraŽlisch Palestijns conflict. De stad kan ook wel de religieuze hoofdstad van de wereld worden genoemd. De drie van de grootste religies van de wereld beschouwen deze plaats als heilig en hebben hier verschillende religieuze heiligdommen te vereren. Als sinds de Romeinen wordt er om Jeruzalem flink gevochten. Toen dreven de Romeinen de Joden uit Jeruzalem. Later waren het de christenen die de Islamieten de stad uit wilde jagen. Overal in de stad zijn dus de littekens van duizenden jaren geschiedenis te vinden. De oude ommuurde stad is verdeeld in verschillende wijken om voor iedere bevolkingsgroep zijn eigen plek te creŽren. Hoe wel dit erg lastig is. Sommige heiligdommen staan namelijk naast of zelfs boven elkaar. Zo is de Al Aksa moskee (gebouwd om de rots vanwaar Mohammed naar de hemel zou zijn opgestegen) gebouwd op de ruines van de oude Joodse tempel. Hier staat echter alleen nog maar een muur overeind. De muur die wij kennen als Klaagmuur. Begrijpelijk leidt dit met enige regelmaat tot grote spanningen en conflicten. Jeruzalem is dan ook een van de best bewaakte steden van Israel. Overal zie je militairen en bewaking om aanslagen te voorkomen. En hoewel in het verleden er wel terroristische aanslagen waren is het gevaar hier als toerist slachtoffer van te worden niet erg groot. Waar je echter wel op moet letten is het achterlaten van je tassen. Laat ze niet ergens onbewaakt achter. De kans dat er een horde politieagenten boven op duikt omdat men denkt dat er een bom in zit is groot.
Jeruzalem heeft een mediterraan klimaat. Dit kenmerkt zich door zachte milde winters. En hoewel sneeuwval af en toe voorkomt zijn temperaturen onder nul redelijk zeldzaam. De zomers zijn warm en kunnen erg heet worden. De meeste neerslag valt in de herfst en lente.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Jeruzalem. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Jeruzalem. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Jeruzalem:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (įC)
januari 13 5 6 14 n.v.t.
februari 15 5 7 12 n.v.t.
maart 17 7 8 10 n.v.t.
april 22 10 9 5 n.v.t.
mei 26 13 11 2 n.v.t.
juni 29 16 13 0 n.v.t.
juli 30 18 13 0 n.v.t.
augustus 30 18 12 0 n.v.t.
september 29 17 11 0 n.v.t.
oktober 26 14 9 4 n.v.t.
november 20 10 8 8 n.v.t.
december 15 6 6 12 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Jeruzalem

Jeruzalem bezienswaardigheden
Jeruzalem informatie
Jeruzalem startpagina
Jeruzalem overheid
wikipedia
... meer Jeruzalem

climate of Jerusalem

Aangepast zoeken


Follow klimaatinfo on Twitter

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact