klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Amerikaanse Maagdeneilanden
De Amerikaanse Maagdeneilanden maken deel uit van de Maagdeneilanden en zijn jarenlang een Deense kolonie geweest totdat Denemarken deze in het Caribisch gebied gelegen eilanden verkocht aan de Verenigde Staten van Amerika. In een ver verleden zijn de eilanden ook een tijdje Nederlands eigendom geweest. De Amerikaanse Maagdeneilanden (U.S. Virgin Islands) kennen binnen de Kppen-Geiger klimaatclassificatie een Aw-klimaat oftewel een tropisch savanneklimaat. De gemiddelde maximumtemperatuur op de Maagdeneilanden kennen weinig variatie: gemiddeld is het gedurende de warmste uren van de dag ongeveer 29 tot 33 graden. Dankzij de passaatwind die vrijwel altijd aanwezig is en het zeewater dat een gemiddelde temperatuur kent van 26 tot 29 graden blijven de temperaturen wat getemperd en zal het zelden warmer worden dan 34 tot 35 graden Celsius.

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Amerikaanse Maagdeneilanden
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Amerikaanse Maagdeneilanden is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Charlotte Amalie
Christiansted
Cruz Bay
Saint Croix
Saint John
Saint Thomas
   

Regen
De Amerikaanse Maagdeneilanden kennen en droger seizoen dat begint eind december en duurt tot begin augustus. De maand mei is binnen dit seizoen meestal iets natter, de maanden februari en maart zijn met gemiddeld minder dan veertig millimeter per maand de droogste maanden van het jaar. Medio augustus begint het natte seizoen, waarbij door de voor deze regio nog steeds vrij bescheiden hoeveelheden er eigenlijk geen sprake is van een echt regenseizoen. Je merkt wel dat het aantal buien toeneemt en vooral dat er meerdere buien op een dag vallen terwijl in het droge seizoen de regen vaak beperkt blijft tot een buitje per dag. De totale neerslagsom op jaarbasis bedraagt gemiddeld 960 millimeter, waarbij de natste plekken van de Amerikaanse Maagdeneilanden jaarlijks zon 300-400 millimeter meer registreren en de droogste plekken ongeveer achthonderd millimeter per jaar in de boeken kunnen schrijven. Voor sneeuw is het simpelweg te warm op de Amerikaanse Maagdeneilanden.

 

Temperaturen
Overdag reikt het kwik vrijwel alle dagen tot waardes die tussen de 30 en 33 graden liggen. Soms heb je te maken met een uitschieter naar 34-35 graden, in december, januari en februari is die kans overigens erg klein. De minimumtemperaturen liggen tussen de 22 en 26 graden met af en toe een uitschieter naar beneden. De laagst gemeten temperatuur op de Amerikaanse Maagdeneilanden is 11,1 graden Celsius, de hoogst gemeten officile temperatuur is 37,2 graden.

Wind
De Amerikaanse Maagdeneilanden staan voor het overgrote deel van de tijd onder invloed van en noordoostpassaat. Sommige jaren draait deze passaatwind iets en komt hij voornamelijk uit het oosten of uit zuidoostelijke richting. De oostelijke delen van de Amerikaanse Maagdeneilanden liggen vrijwel altijd in de wind terwijl het westen wat meer in de luwste ligt. Tijdens het orkaanseizoen dat duurt van juli tot december is er een verhoogde kans op tropische depressies en tropische stormen. Soms groeit een tropische depressie uit tot een orkaan met vernietigende windsnelheden. Een orkaan in de nabijheid kan ook zorgen voor vloedgolven die langs de kusten van de Amerikaanse Maagdeneilanden voor veel ellende kunnen zorgen. Er bestaat daarom altijd een kans dat tijdens de orkaanseizoen de cruiseboten door tropische stormen hun schema aan moeten passen. Omdat de U.S. Virgin Islands een veel gebruikte bestemming van diverse cruiselines is bestaat de kans dat er vanwege hurricanes elders uitgeweken wordt naar de Amerikaanse Maagdeneilanden of dat er een dag langer in de haven gebleven wordt. Anderson is het ook mogelijk dat de Maagdeneilanden vanwege een tropische storm ter plaatse vermeden wordt.

Klimaatcijfers
Verspreid over de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen. De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de hoofdstad Charlotte Amalie en kunnen niet als gemiddelde voor het land gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Amerikaanse Maagdeneilanden.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 30 22 8 13 26
februari 30 22 8 10 26
maart 30 22 9 10 26
april 31 23 9 10 26
mei 31 24 8 13 27
juni 32 25 8 13 28
juli 32 26 9 15 28
augustus 33 26 9 15 28
september 32 25 8 15 29
oktober 32 24 8 16 29
november 31 24 7 15 28
december 30 23 7 14 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info geldt voor de hoofdstad Charlotte Amalie. Voor informatie over specifieke gebieden en plaatsen op Amerikaanse Maagdeneilanden moet je de specifieke klimaatpagina's van die plaatsen en/of streken bezoeken.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over de Maagdeneilanden
climate of US Virgin Islands
bezienswaardigheden top 10
Maagdeneilanden informatie
Maagdeneilanden informatie
Maagdeneilanden reisinformatie
Maagdeneilanden toerisme
wikipedia
... meer Amerikaanse Maagdeneilanden

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact