klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Darwin (AustraliŽ)
Darwin is de hoofdstad en de grootste stad van de provincie Centraal-AustraliŽ. Darwin is de meest noordelijk gelegen stad van AustraliŽ. Darwin is sinds 2004 ook het eindstation van de befaamde Ghan spoorlijn die van de westkust naar de noordkust van AustraliŽ rijd. De totale reis van bijna 3000 kilometer neemt ongeveer 43 uur in beslag. De bekendste stopplaats is Alice Springs dat tot 2004 ook de eindplaats was. Door de grote groei van de stad is Palmerston als satelliet gemeente gebouwd. In Darwin staat ook de Charles Darwin Universiteit die is ontstaan uit een samenvloeiing van de Northern-Territory universiteit en de Alice Springs universiteit. Darwin is twee keer bijna geheel verwoest in de tweede wereld oorlog is het gebombardeerd door de Japanners, en in 1972 is er een cycloon over de stad getrokken. Na de laatste is de Darwin terug opgebouwd als een moderne stad. Darwin is de startplaats voor de World Solar Challenge die de voorbije jaren meerder malen door het Nederlandse voertuig de Nuna gewonnen is.
Darwin heeft een tropisch savanne klimaat. Van mei tot en met oktober is er hier de tropische winter met warme dagen en koude nachten. Overdag zijn de temperaturen erg aangenaam en daalt het kwik zelden onder de twintig graden. Van november tot en met april is hier de tropische zomer, De dagen en nachten kunnen dan behoorlijk warm zijn en erg hete dagen zijn geen uitzondering. Darwin staat bekend om zijn mooie onweersbuien de lichtflitsen zorgen hier voor een mooi schouwspel. Tropische stormen en cyclonen zijn hier geen uitzondering en men dient hier dan ook rekening mee te houden.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Darwin. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Darwin. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Darwin:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (įC)
januari 32 25 6 19 30
februari 32 25 6 18 30
maart 32 25 7 17 30
april 33 24 9 7 30
mei 32 22 10 3 29
juni 31 20 10 1 28
juli 31 19 10 1 27
augustus 31 21 10 2 26
september 33 23 10 2 27
oktober 33 25 10 5 29
november 33 25 9 10 30
december 33 26 7 15 30
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Darwin
climate of Darwin
beste reistijd AustraliŽ zonvakantie
Darwin info
Darwin info
winterzon in Darwin
... meer AustraliŽ

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact