klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Hervey Bay (AustraliŽ)
Hervey Bay is een kustplaats in Queensland en vooral bekend om het nabijgelegen Fraser island. Dit 184000 hectare grote Nationale park is een van de wereldwonderen van AustraliŽ en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het eiland is een groot zandeiland met een rijke keur aan prachtige natuur. Het eiland heeft witte zandstranden en zoín 100 zoetwatermeren. Sommige van deze meren zijn prachtig aqua blauw. Op het eiland is ook een groot tropisch regenwoud, verschillende mangrove en moeraslanden. Dit alles zorgt dat er een enorme verscheidenheid is in dieren en planten op dit bijzondere eiland. De kust heeft prachtige hagelwitte stranden en mooie rotspartijen die door de eeuwen heen door de daling en stijging van de getijden en de wind prachtig gevormd zijn.
De beste manier om het eiland te verkennen is per 4DW. Men kan hiermee gemakkelijk het onverharde eiland verkennen. Verspreid over heel het eiland zijn verschillende campingsites te vinden. Zwemmen in zee kan men op dit eiland beter niet doen, de stroming is er erg sterk en er is gevaar van haaien. Naast het mooie Fraser Island staat Hervey Bay ook bekend om zijn dagtochten op zee die speciaal worden georganiseerd om walvissen te kunnen spotten. Hervey Bay heeft een gematigd zeeklimaat met erg weinig verschil tussen zomer en winter. De gemiddelde zomer temperatuur is zo 30įC, in de winter daalt deze slechts naar 23įC. Omdat het eiland zo dicht onder de tropische klimaatzone ligt is er maar een klein verschil met dit klimaat.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Hervey Bay:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (įC)
januari 29 20 8 13 27
februari 28 20 7 15 27
maart 28 21 7 17 26
april 26 20 7 15 25
mei 24 17 7 14 24
juni 21 14 7 11 23
juli 21 13 8 9 22
augustus 22 14 8 8 22
september 24 16 9 8 22
oktober 25 18 9 9 23
november 27 20 9 10 24
december 28 21 9 12 26
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Hervey Bay
climate of Hervey Bay
beste reistijd AustraliŽ zonvakantie
Hervey Bay toerisme
Hervey Bay info
winterzon in Hervey Bay
... meer AustraliŽ

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact