klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Perth (AustraliŽ)
Perth is de meest afgelegen grote stad in AustraliŽ. Er ligt niets anders dan grote leegte in de buurt en de stad was door zijn afgelegen ligging lange tijd een kleine zelfstandige kolonie. Perth wordt over het algemeen wel beschouwd als een van de mooiste steden van AustraliŽ. Het heeft dan ook een Idyllische ligging met aan de ene kant de Swan rivier en de stranden van de grote Oceaan en aan de andere kant de groene heuvels van de Darling Ranges.
Perth is een van de weinig plaatsen in AustraliŽ waar je romantisch de zon in de zee kunt zien onder gaan. Naast de prachtige stranden waar het dankzij het zonnige klimaat goed toeven is valt er genoeg spannends te beleven in Perth. Wat te bedenken van zwemmen met haaien bijvoorbeeld. Even buiten Perth ligt het grote Aquarium of Western Australia. Er zijn 4 grote aquaria waar men zeedieren uit de Indische oceaan kan bewonderen en in ťťn van de bassins kan men echt zwemmen met haaien. Is dit te spannend dan is het Western Australian Museum een goed alternatief. Hier zijn verschillende collecties te bewonderen over de geschiedenis van de eerste kolonisten, verschillende zoogdieren en de Aboriginal cultuur. Perth heeft door zijn ligging aan de kust een mediterraan klimaat. Er is hier constante zeewind. De zomers zijn warm en aangenaam , de winters zacht. Doordat het land dan afkoelt kunne er echter wel regen en onweersbuien ontstaan. Perth heeft hier met name in de winter veel last van.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Perth. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Perth. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Perth:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (įC)
januari 31 18 11 3 22
februari 31 18 10 3 22
maart 29 17 9 4 23
april 25 14 7 8 23
mei 21 11 6 13 22
juni 19 10 5 17 21
juli 18 9 5 19 20
augustus 18 9 7 17 19
september 20 10 8 13 19
oktober 22 11 9 10 19
november 25 13 10 9 20
december 28 16 11 6 21
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Perth
climate of Perth
beste reistijd AustraliŽ zonvakantie
bezienswaardigheden top 10 Perth
Perth
Perth info
Perth startpagina
winterzon in Perth
... meer AustraliŽ

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact