klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Brussel (België)
Brussel is de hoofdstad van België en ook ongeveer centraal gelegen in het land. Hier zetelt onder andere het Europees parlement en uiteraard de Belgische regering. Brussel heeft vele gezichten, aan de ene kant de residentiële uitstraling met statige gebouwen, Het koninklijk paleis, de lange lanen en chique winkelstraten. De liefhebber van haute couture komt in Brussel aan zijn trekken op de Louizalaan. Aan de andere kant het gezellige Bourgondische van de Rue du Bouches, de vele cafés en de leuke kleine winkeltjes in de Dansaertstraat. Er is in Brussel ontzettend veel te zien en te beleven. Het museum van Schone kunsten heeft regelmatig prachtige exposities, er is natuurlijk het Atomium en de mooie gebouwen van de architect Victor Horta. Kortom een wereldstad die zeker het bezoeken waard is.
Zoals bijna geheel België kent Brussel een gematigd zeeklimaat en dit zorgt zeker door de centrale ligging van de stad voor
een heel wisselvallig en onvoorspelbaar klimaat. Brussel kent zo´n 1400 zonne-uren per jaar en er valt jaarlijks ongeveer 800 mm aan regen. De regen valt statistisch gezien vrij gelijkmatig over het jaar, waarbij er altijd kans is op uitschieters naar boven en beneden. Soms valt er in de maand april slechts enkele tientallen millimeters regen terwijl in een ander jaar deze lentemaand totaal verregend is.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Brussel. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Brussel. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Brussel voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Brussel of een dagtrip maken naar Brussel dan kun je op de website Brussel voor beginners enorm veel goede informatie over Brussel halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere musea en bezienswaardigheden in Brussel, vervoer in Brussel, winkelen in Brussel en typisch Brussels.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Brussel:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 5 0 2 20 n.v.t.
februari 6 0 3 15 n.v.t.
maart 10 2 4 19 n.v.t.
april 14 4 5 17 n.v.t.
mei 18 8 7 17 n.v.t.
juni 21 11 7 15 n.v.t.
juli 23 13 7 15 n.v.t.
augustus 23 13 7 15 n.v.t.
september 20 11 6 15 n.v.t.
oktober 15 7 4 17 n.v.t.
november 9 4 2 19 n.v.t.
december 6 1 2 19 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Brussel
alles over Brussel
bijzondere plaatsen in Brussel
Brussel bezienswaardigheden
Brussel in één dag
Brussel informatie
Brussel officiële site
Brussel tips
Brussel voor beginners
goedkoop naar Brussel
wikipedia
... meer Brussel

climate of Brussels

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact