klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Gent (België)
Gent  is een zeer gezellige stad in Vlaanderen. Men kan hier heerlijk wandelen in de historische straatjes. Gent is altijd een belangrijk centrum geweest in de lage landen. Karel V werd hier geboren en vele verdragen en vrede werden in Gent gesloten. Omdat de stad aan de samenloop ligt van de Schelde en de Leije had het in de middeleeuwen ook een belangrijke handelsfunctie. Al deze historie kan men in de stad nog steeds terugvinden en zorgt voor het sfeervolle karakter. Er zijn veel restaurants en cafés waar men kan genieten van Belgische heerlijkheden. En als men echt wil feesten moet men met de Gentse feesten terug komen. Dit festival wat iedere jaar inde zomer wordt gehouden staat bol van de straattheater, muziek en gezelligheid.
Gent heeft een gematigd regenklimaat dat onder sterke invloeden staat van een warme Atlantische stroming. De minste regen valt hier in het voorjaar maar aangezien het Belgische klimaat nog het meest op het Nederlandse lijkt kun je er nooit zeker van zijn dat het droog blijft. De zomermaanden zijn over het algemeen vrij zonnig met een gemiddelde van zo´n 20-21 graden Celsius als maximum temperatuur.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Gent. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Gent. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Gent voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Gent of een dagtrip maken naar Gent dan kun je op de website Gent voor beginners enorm veel goede informatie over Gent halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere musea en bezienswaardigheden in Gent, vervoer in Gent, overnachten in Gent en "typisch Gent", waarin bijvoorbeeld Gentse gerechten en Gentse neuzen besproken worden.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Gent:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 6 1 2 19 n.v.t.
februari 6 0 3 15 n.v.t.
maart 9 3 4 16 n.v.t.
april 12 5 5 12 n.v.t.
mei 16 9 7 16 n.v.t.
juni 20 11 8 13 n.v.t.
juli 21 13 7 12 n.v.t.
augustus 21 12 7 12 n.v.t.
september 19 11 5 13 n.v.t.
oktober 15 9 4 17 n.v.t.
november 10 4 2 20 n.v.t.
december 7 2 2 19 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Gent
alles over Gent
bijzondere plaatsen in Gent
Gent bezienswaardigheden top 10
Gent in één dag
Gent informatie
Gent informatie
Gent startpagina
Gent tips
goedkoop naar Gent
wikipedia
... meer Gent

climate of Ghent

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact