klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Newfoundland  (Canada)
Newfoundland is een eiland voor de kust van canada gelegen in de Atlantische oceaan. Het gebied werd als eerste ontdekt door de Vikingen. Er zijn nog steeds resten van hun nederzettingen te vinden op het eiland. Vogelliefhebbers moeten zeker naar Cordroy valley. In de wetlands van deze vallei leven duizenden vogels. Uit gaan doet u in St Johns en dan wel in George street. Deze straat is volgepakt met bars en restaurants en echt een plek waar u moet zijn als u zin hebt in een feestje. Newfoundland heeft ook verschillende nationale parken. Gros Morne National park is vooral geologisch gezien erg bijzonder. Wetenschappers vonden hier het bewijs voor het bestaan van tektonische platen. In Terra Nova National park kan men kanon en bootje varen tussen de walvissen en vogels in beschutte baaien. Het klimaat in Newfoundland is een zeeklimaat. Overal in Newfoundland ben je op geen 100km afstand van de zee. Deze heeft dus vrijspel op het gebied. Dit heeft overal het algemeen het effect dat de temperaturen gematigder zijn op het vlakke land, er valt meer neerslag en de luchtvochtigheid is stukken groter. In wind waait er ook stukken harder en storm is op Newfoundland in alle seizoenen een veel voorkomend verschijnsel. In de winter komen ook cyclonen voor die een serieuze bedreiging vormen voor de op zee aanwezige visserij. De temperaturen op Newfoundland zijn minder koud en warm als in andere delen van Canada en variren zo tussen de 15C. en -5 C.

Orkanen kunnen in theorie Newfoundland  bereiken. Vaak is de diepe depressie de echte orkaankracht kwijt, maar bereikt hij als een zware storm de kust van Newfoundland. Dit zorgde voor een golfslag van meer dan twintig meter.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Newfoundland:
Let op: plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari -1 -8 2 18 1
februari -1 -9 3 15 0
maart 1 -6 4 16 0
april 5 -2 4 14 1
mei 10 2 5 14 3
juni 16 6 6 14 6
juli 20 11 7 13 11
augustus 20 11 6 14 14
september 16 8 5 14 13
oktober 11 4 3 16 9
november 6 0 2 16 5
december 2 -5 2 18 2
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Newfoundland
Newfoundland informatie
Newfoundland reisinformatie
wikipedia
... meer Newfoundland

climate of Newfoundland

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact