klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Vancouver  (British Columbia - Canada)
Vancouver ligt in het zuidwesten van Canada en heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en relatief vrij koele zomers. Het klimaat is redelijk te vergelijken met dat van Nederland, hoewel Vancouver wel een stuk natter is en het zeewater in de winter iets warmer en in de zomer iets koeler is. Het zeewater wordt door de relatief warme Kuro-Shiro-Drift aangevoerd waardoor het water tussen de Filippijnen en Japan redelijk opgewarmd is voordat het bij de kust voor Vancouver aankomt. In de wintermaanden is het zeewater daarom voor deze breedtegraad relatief warm met gemiddeld 8 tot 9 graden Celsius. In de zomermaanden is de temperatuur van het zeewater relatief laag met gemiddeld 14 graden en maximaal 15-16 graden in warme jaren.
Omdat Vancouver vooral te maken heeft met de aanvoer van lucht over de Grote Oceaan worden er redelijk wat neerslagfronten op de stad afgestuurd. Vooral de wintermaanden is Vancouver grijs, zeer nat en als de temperaturen het toelaten wit door de sneeuw. Vancouver ligt in één van de natste gebieden van Noord-Amerika en heeft dat naast de aanvoer van veel depressies ook te danken aan de bergen ten oosten van de stad. De North Shore Mountains en de daarachter gelegen Coast Mountains zorgen ervoor dat neerslagdepressies boven de stad of redelijk in de buurt kunnen blijven hangen en leeg regenen. Dat het totaal aantal millimeters neerslag per jaar zo rond de 1200-1300 millimeter blijft steken valt voor deze regionen echter nog mee. Enkele honderden kilometers noordwaarts en zuidwaarts zijn er gebieden die ruim boven de tweeduizend millimeter per jaar uitkomen.

Het aangename van het klimaat van Vancouver is dat het geen grillig karakter kent zoals zoveel andere bestemmingen in Canada. De winters zijn voor Canadese begrippen erg mild. Diepvrieskou zoals in oostelijk en centraal Canada zul je hier niet meemaken en het aantal dagen met sneeuw is met gemiddeld 10 tot 15 per jaar erg laag voor een Canadese stad. Het grote voordeel van het vrij milde en stabiele weerbeeld in de winter is het feit dat het aantal dagen dat er echt overlast is door winterweer en het dagelijks leven er zware hinder van ondervindt zeer laag is. De infrastructuur in Vancouver wordt zelden door klimatologische omstandigheden verstoord wat het mede tot één van de beste steden van Canada maakt om in te wonen.
Ook de zomer kent weinig extremen. In de zomer is het aanzienlijk droger en zonniger dan in de winter. Met dagtemperaturen die tussen de 20 en 26 graden liggen is het in de zomer zelden te heet of te koud.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Vancouver. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Vancouver. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Vancouver voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Vancouver of een dagje Vancouver doen tijdens je rondreis door Canada dan kun je op de website Vancouver voor beginners enorm veel goede informatie over de stad Vancouver halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere musea en bezienswaardigheden in Vancouver, vervoer in Vancouver, overnachten in Vancouver, winkelen in Vancouver en het weer in Vancouver.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Vancouver:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 6 0 2 19 8
februari 8 2 3 17 8
maart 11 3 4 17 8
april 13 5 6 15 10
mei 17 8 7 13 12
juni 20 11 8 11 13
juli 22 13 9 7 14
augustus 23 13 8 8 14
september 19 10 6 10 13
oktober 14 7 4 16 11
november 9 3 2 20 9
december 6 1 2 21 8
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Vancouver
Vancouver bezienswaardigheden
Vancouver informatie
Vancouver toerisme
Vancouver voor beginners
wikipedia
... meer Vancouver

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact