klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Whistler (British Columbia - Canada)
In de Canadese Coast Mountains ligt het plaatsje Whistler. Liefhebbers van de Olympische winterspelen zullen de plaats ongetwijfeld kennen als co-host van de Olympische Winterspelen die in 2010 in Vancouver gehouden werden. Dit enorme sportevenement heeft gezorgd voor een grote transformatie van het centrum van Whistler. Zo is het hart van het stadje vrijwel geheel autovrij gemaakt en is er een enorme uitbreiding van het aantal winkels en horecagelegenheden gekomen. In de wintermaanden komt men naar Whistler om te skin en snowboarden op Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. Als wintersportbestemming is Whistler dan ook zeer sneeuwzeker. In de zomermaanden zijn het vooral mountainbikers die naar Whistler komen. Ook zie je veel toeristen die in Whistler een ideale tussenstop hebben op de panoramische Route 99.
Whistler ligt op een gemiddelde hoogte van 670 meter boven zeeniveau en wordt omringd door bergen. Hierdoor is er sprake van een landklimaat met redelijk koele winters en aangenaam warme zomers. In september valt meestal al de eerste sneeuw op de bergtoppen. In oktober vallen de eerste sneeuwvlokken in het dorp zelf. In totaal valt er in Whistler zelf zo'n vier meter sneeuw per jaar. De hoger gelegen gebieden rondom Whistler kunnen op maar liefst zes tot zeven meter sneeuw per jaar rekenen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de plaats Whistler (op de omringende bergen is het koeler en valt er meer sneeuw):

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 0 -5 2 19 n.v.t.
februari 3 -4 3 15 n.v.t.
maart 7 -2 4 17 n.v.t.
april 12 0 5 16 n.v.t.
mei 16 3 7 15 n.v.t.
juni 20 7 7 14 n.v.t.
juli 24 9 8 10 n.v.t.
augustus 24 9 8 9 n.v.t.
september 20 6 7 10 n.v.t.
oktober 11 2 3 18 n.v.t.
november 4 -2 1 20 n.v.t.
december -1 -6 1 18 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Whistler
British Columbia startpagina
Whistler
Whistler
wikipedia
... meer Whistler

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact