klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Beijing  (China)
Beijing ook wel bekend als Peking is een van de bekendste steden van China. De stad ligt in de Hebei provincie en is een van de steden die functioneert als zelfstandige provincie die direct onder bestuur staan van de regering zelf. De stad is een bolwerk van oude historie en overal waar men loopt komt men gebouwen tegen die ergens in de Chinese historie een belangrijke rol hebben gespeeld. De verboden stad , waar de keizers eeuwen lang hun hof hielden, het enorme plein van de hemelse vrede waar studenten protesteerde en meer recenter het Olympisch stadium. Ook de vele parken herinneren nog aan gloriedagen van weleer. Het Behai park was vroeger een keizerlijke tuin en nu opengesteld voor een ieder om te genieten van de mooie bloemen en planten.
Het klimaat van Beijing is een warm landklimaat. Door de invloed van de oost Aziatische moesson zijn de zomers erg lang , heet en vochtig. In de wintermaanden komt de wind vanuit het noorden en komen de temperaturen vanuit Siberië overgewaaid. Dit zorgt voor ijzige koude dagen. Door de grote droogte in de winter kunnen er stofstormen ontstaan. Dit komt de luchtkwaliteit in de stad niet bepaald ten goede. Hoewel de autoriteiten hun uiterste best hebben gedaan de kwaliteit van de lucht te verbeteren (i.v.m. de Olympische Spelen) is het op warme dagen nog steeds niet erg prettig om rond te lopen in Beijing.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Beijing. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Beijing. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Beijing voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Beijing dan kun je op de website Beijing voor beginners enorm veel goede informatie over Beijing halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten en drinken in Beijing, de beroemde Verboden Stad, vervoer in Beijing, de bezienswaardigheden van Beijing, winkelen in Beijing, Beijing bezoeken en handige reisinformatie over Beijing.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Beijing:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 2 -10 6 2 n.v.t.
februari 4 -7 7 3 n.v.t.
maart 11 -1 7 4 n.v.t.
april 20 7 8 5 n.v.t.
mei 27 13 9 6 n.v.t.
juni 31 18 9 9 n.v.t.
juli 31 22 8 14 n.v.t.
augustus 30 20 8 12 n.v.t.
september 26 14 8 7 n.v.t.
oktober 19 9 7 6 n.v.t.
november 10 -1 6 5 n.v.t.
december 3 -7 6 2 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

Overstromingen, droogte, veel regen, zware storm, hittegolven, orkanen, extreme vorst of ander weernieuws?
weernieuws van China

 
Meer over Beijing
Beijing bezienswaardigheden
Beijing informatie
Beijing officiële site
Beijing startpagina
Beijing voor beginners
wikipedia
... meer Beijing

climate of Beijing

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact