klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van de Cocoseilanden
Ten zuiden van het Indonesische eiland Sumatra liggen de Cocoseilanden. Hoewel deze eilandengroep geografisch eerder bij Azië ingedeeld zouden kunnen worden, behoren de Cocoseilanden bij Australië. Het is een extern territorium van Australië. De Cocoseilanden bestaan uit twee atollen die uit 27 elanden bestaan. Slechts twee eilanden zijn bewoond: West Island en Home Island. Hier wonen in totaal ongeveer zeshonderd inwoners. Een andere naam voor de Cocoseilanden is Keeling Islands. Het noordelijke atol is in zijn geheel een nationaal park waar diverse inheemse planten- en dierensoorten voorkomen.

Op de Cocoseilanden heerst een tropisch klimaat. Hierbij horen vrij hoge temperaturen, redelijke hoeveelheden regen en door de ligging ook kans op tropische stormen en zelfs orkanen. De temperatuur ligt overdag vrijwel altijd rond een aangename 28 tot 30 graden Celsius. Een lichte zeebries zorgt hierbij voor de nodige verkoeling. Wie het geluk heeft dat het zonnig is (en dat is het ondanks de buien toch vrij vaak) die waant zich hier in een tropisch paradijs.

 

Orkanen
Helaas liggen de Cocoseilanden binnen de strook waar cyclonen (orkanen) voor kunnen komen. Vanaf ongeveer begin november tot eind april is er kans dat de Cocoseilanden getroffen worden door tropische stormen. Helaas gebeurt het af en toe dat de windkracht zo hoog is dat men spreekt van een tropische cycloon. Hier in Europa hebben we het dan eerder over een orkaan.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Cocoseilanden:
(lokaal kunnen afwijkingen voorkomen)

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 29 24 5 14 28
februari 30 25 6 14 28
maart 30 25 6 17 28
april 30 25 7 18 28
mei 29 24 7 19 28
juni 28 24 7 19 28
juli 28 23 6 20 27
augustus 28 23 6 17 27
september 28 23 5 14 27
oktober 29 24 6 10 27
november 29 24 6 12 27
december 29 24 5 11 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over de Cocoseilanden
Cocoseilanden
Cocoseilanden reisinfo
Cocoseilanden nationaal park
wikipedia
... meer Cocoseilanden

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact