klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Cartagena (Colombia)
Cartagena is een havenstad in het Caribische gebied. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Al sinds de oudheid werd de stad bewoond door indianen en na de ontdekking van Amerika door Columbus werd het gebied snel gekoloniseerd door de Spanjaarden. De stad werd een belangrijke havenplaats voor de handel in het Caribische gebied. Het fort en de oude haven zijn nog steeds intact en vormen een belangrijke toeristische bestemming in het gebied. Ook vele cruiseschepen doen de stad aan. Het klimaat in Cartagena is een tropisch savanneklimaat. Dit klimaat wordt gekenmerkt door de hoge temperaturen het hele jaar door en de grote luchtvochtigheid. Het tropisch Savanne klimaat kent echter een duidelijke regen en droge periode. Bij Cartegena is er sprake van een droog seizoen dat loopt vanaf december tot en met april. In mei neemt de hoeveelheid neerslag beduidend toe. De maand oktober is met gemiddeld 218 mm neerslag veruit de natste maand. De combinatie met hoge temperaturen zorgen ervoor dat vooral de periode van augustus tot half november erg benauwd is door een hoge luchtvochtigheid.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Cartagena. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Cartagena. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Cartagena voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Cartagena dan kun je op de website Cartagena voor beginners enorm veel goede informatie over Cartagena halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de stranden van Cartagena, de bezienswaardigheden van Cartagena , waar te overnachten in Cartagena , het weer in Cartagena, de beste reistijd voor Cartagena en alles over reizen naar en vervoer in Cartagena.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Cartagena:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 31 23 8 11 27
februari 31 23 8 11 27
maart 32 24 8 9 27
april 32 24 7 12 27
mei 32 25 6 15 28
juni 32 25 6 15 28
juli 32 25 7 16 29
augustus 32 25 6 17 29
september 32 25 6 18 29
oktober 31 24 5 20 29
november 31 24 6 18 29
december 31 23 7 14 28
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Cartagena

Cartagena bezienswaardigheden
Cartagena fotoreportage
Cartagena in één dag
Cartagena informatie
Cartagena informatie
Cartagena voor beginners
wikipedia
... meer Cartagena

climate of Cartagena

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact