klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Havana (Cuba)
Havana is de hoofdstad van Cuba n met zo’n 2,2 miljoen inwoners ook de grootste stad van eiland. Havana is een prachtige stad met een zeer opzwepend karakter. Niet geheel verwonderlijk als men kijkt naar de geschiedenis van deze stad. Havana werd in 1519 gesticht en was achtereenvolgens een roversnest voor piraten die de Cariben onveilig maakten , een doorvoer haven voor Spaanse handelswaren waaronder ook slaven en gok paradijs voor de Amerikanen. Deze roerige geschiedenis heeft het gezicht van Havana getekend met vele prachtige 19e eeuwse en koloniale gebouwen. Niets echter heeft de huidige charme zo bepaald als de Cubaanse revolutie in 1959. Door het economische en sociale isolement waar Cuba in verzeild raakte werd het eiland volledig op zich zelf teruggeworpen. Door handel embargo’s konden er geen auto-onderdelen meer worden geïmporteerd en zodoende doen nog steeds de oude Amerikaanse classics dienst. Weliswaar met Lada motor en Trabant onderdelen. Dit zorgt er tevens ook voor dat lopende door Havana men het idee heeft dat de tijd er vanaf de jaren 50 heeft stil gestaan. De economische restricties weerhoudt de Cubanen er niet van om te feesten. Vooral in de wijk Vevado zijn er vele muziekbars en cafés waar vurig gedanst wordt. Ook zijn er nog enkele prachtige oude bars zoals Bar el Floridita. De bar waar de schrijver Ernst Hemingway zijn mojito’s en daiquiri’s dronk. In de warme namiddag een prima plek om onder het genot van een daiquiri en een Cubaanse sigaar te genieten van deze geweldige stad.

Het klimaat in Havana is een savanne klimaat. Dit klimaat staat echter wel onder sterke invloed van de zee. In de maanden juni t/m november is er een kans op orkanen. Deze komen en gaan echter snel. Men heeft hier slechts enkele dagen last van en op Cuba zijn ze hier wel aan gewend. Deze periode heeft ook de meeste kans op neerslag. De temperatuur in Cuba ligt op een gemiddelde van 30°C. In de zomers kan dit behoorlijk oplopen. De zeewind zorgt dan wel voor enige koelte. De wintertemperatuur ligt net iets lager dan het gemiddelde. De temperatuur blijft ook in de winter heerlijk aangenaam en prima geschikt voor lange dagen op het strand.

Vakantie in Havana
Als je een vakantie in Havana wilt vieren kun je een los ticket boeken en ter plaatse accommodatie regelen. Nog veel leuker is om naast Havana meer van Cuba te ontdekken. Veel toeristen kiezen daarom voor een complete rondreis door Cuba waar een paar dagen Havana bij inbegrepen is. Dergelijke rondreizen kun je onder andere boeken bij TUI en bij Fox Verre Reizen. Je kunt hierbij kiezen uit een groepsrondreis of een privérondreis.
Cuba rondreizen van Fox Verre Reizen
Cuba rondreizen van TUI

TIP: Havana voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Havana dan kun je op de website Havana voor beginners enorm veel goede informatie over Havana halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten en drinken in Havana, vervoer in Havana, de bezienswaardigheden van Havana, winkelen in Havana, Havana bezoeken en handige reisinformatie over Havana.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Havana:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 26 17 7 6 25
februari 26 17 7 5 25
maart 28 19 8 6 25
april 29 20 9 7 26
mei 30 22 9 12 27
juni 31 23 8 12 28
juli 32 23 9 11 29
augustus 32 23 8 12 30
september 31 23 10 14 29
oktober 30 22 9 14 29
november 28 20 7 8 27
december 27 18 7 6 26
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Havana
Havana voor beginners
Havana bezienswaardigheden
Havana informatie
Havana startpagina
wikipedia
winterzon in Havana
zomerzon vakantie in Havana
zonkalender Cuba
... meer Havana

climate of Havana

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact