klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Cyprus
Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Van alle Europese eilanden is Cyprus in de zomer n van de meest zonzekere en warme eilanden. Zelfs in oktober kunnen temperaturen de 30 graden grens ruim passeren. Dit warme klimaat werkt als een magneet op toeristen, die vanaf half mei tot half oktober een bijna 100% garantie hebben op goed strand- en zonweer. De beste reistijd voor een zonvakantie op Cyprus is het voorjaar (half april tot half juni) en het najaar (september en oktober). Wie voor een zonvakantie naar Cyprus wil reizen die kan dat het beste in juni of september doen. De maanden juli en augustus zijn zonzeker, maar ook erg warm. Daar moet je wel van houden.

De winterperiode
In de maanden november en december kan het nog aangenaam zijn langs de zuidkust, maar daarna is het toch echt gedaan met het mooie weer. De wintermaanden zijn zacht maar relatief nat. Zo'n 95% van alle neerslag op Cyprus valt in de periode november tot en met april. Om te overwinteren is Cyprus net te koel en te wisselvallig.

Skin op Cyprus
Het in het binnenland gelegen Troodos-gebergte is in de winterperiode wintersportgebied. In de maanden januari en februari kan er in sommige delen geskied worden als er voldoende sneeuw gevallen is. Verwacht geen kilometerslange pistes zoals in bijvoorbeeld de Alpen, maar het is toch zeker een leuke ervaring om in dit prachtige natuurgebied de latten onder te binden.

Hitte
De zomermaanden zijn in Cyprus warm en erg droog. Langs de kust is het nog wat uit te houden, maar Nicosia is vaak te heet in juli en augustus. temperaturen tussen de 35 en 40 graden zijn dan meer regel dan uitzondering. De enige plek waar je in de zomer verkoeling kunt vinden buiten het zeewater is het Troodosgebergte. Het verschil met de zuidkust is overdag meestal zo'n acht tot tien graden, waardoor bij kusttemperaturen van bijvoorbeeld 35 graden het in de bergen een aangename 25 tot 28 graden is.

Goedkope Cyprus vakanties bij Prijsvrij
Prijsvrij is d aanbieder van goedkope vakanties. Al meer dan tien jaar kun je op prijsvrij.nl terecht voor de allerbeste vakantiedeals, zo ook voor Cyprus. Bij Prijsvrij boek je met de 'Best Deal Garantie'. Vind je dezelfde reis ergens anders goedkoper, dan betalen ze je het prijsverschil terug. Daarnaast is Prijsvrij lid van de ANVR en en van het SGR Garantiefonds. Je boekt daardoor altijd zonder risico. Prijsvrij heeft een ruim aanbod van Cyprus vakanties.

Bekijk alle Cyprus vakanties op Prijsvrij.nl

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Cyprus
Voor Cyprus is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Akamas Peninsular
Argaka
Ayia Napa
Coral Bay
Larnaca
Latsi
Limassol
Nicosia
Nissi Bay
Paphos
Paralimni
Peyia
Polis
Protaras
Troodos gebergte
Voor Noord-Cyprus is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Famagusta
Kyrenia / Girne
Nicosia

Zonvakantie op Cyprus

Als je de klimaatcijfers van Cyprus bekijkt dan begrijp je waarom deze bestemming in de zomer zo in trek is voor een zonvakantie. Met gemiddeld 12 uren aan zonnig weer per dag (op 13 uur aan daglicht) en een minimale kans op regen is Cyprus ideaal voor een zon-, zee- en strandvakantie. Waar boek je jouw Cyprus vakantie? Dat kan bijvoorbeeld bij TUI of bij Sunweb. Deze touroperators hebben een ruim aanbod aan Cyprus vakanties, van goedkoop tot aan zeer luxueus.
Cyprus vakanties bij TUI
Cyprus vakanties bij Sunweb

TIP: Cyprus voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Cyprus dan kun je op de website Cyprus voor beginners enorm veel goede informatie over Cyprus halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de musea op Cyprus, de vele bezienswaardigheden die het eiland telt, het weer in Cyprus, de verschillende steden en dorpen op Cyprus en de geschiedenis van Cyprus.

Klimaatcijfers Cyprus
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de lager gelegen (kust)gebieden van Cyprus. Lokaal kunnen afwijkingen voorkomen, zeker in de hoger gelegen gebieden.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 14 6 5 12 18
februari 15 6 6 11 17
maart 17 7 7 9 17
april 21 11 9 5 18
mei 25 14 10 3 20
juni 29 18 12 1 24
juli 32 20 12 1 26
augustus 32 20 11 1 27
september 30 18 10 1 27
oktober 26 15 8 4 24
november 21 11 7 7 22
december 16 8 5 12 19
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geven geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Cyprus
alles over Cyprus
bijzondere plaatsen in Cyprus
Cyprus bezienswaardigheden top 10
Cyprus in n dag
Cyprus informatie
Cyprus informatie
Cyprus reisinformatie
Cyprus startpagina
Cyprus voor beginners
Cyprus tips
Cyprus voor beginners
Cyprus zonkalender
informatie over steden in Cyprus
mooiste dorpen van Cyprus
reisinformatie Noord-Cyprus
winterzon in Cyprus
zomerzon in Cyprus
... meer Cyprus

climate of Cyprus

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact