klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Djibouti
Djibouti is een land gelegen in het oosten van Afrika, aan Rode Zee en de Golf van Aden. Djibouti grenst aan Eritrea, Ethiopië en Somalië. Djibouti kent een warm woestijnklimaat, type BWh volgens de Köppen klimaatclassificatie. Het weer in Djibouti kenmerkt zich door warmte in combinatie met droogte. Zo valt er in hoofdstad Djibouti Stad slechts gemiddeld 131 millimeter aan neerslag, wat verdeeld wordt over slechts 22 neerslagdagen. Dit betekent automatisch dat gemiddeld bijna 95% van alle dagen zonder enige neerslag verloopt. Vocht waar je in Djibouti wel mee te maken krijgt is de relatieve luchtvochtigheid van de lucht. Met name in de periode september tot en met mei draagt het vocht in de lucht bij aan soms zeer onaangenaam drukkend weer. In de zomermaanden ligt de relatieve luchtvochtigheid een stukje lager, gemiddeld tussen de 50 en 60 procent. De temperaturen zijn dan echter dermate hoog dat het daardoor al onaangenaam wordt.

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Djibouti
De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie. Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina's per streek of stad. Voor Djibouti is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Assalmeer
Djibouti City
Obock
     

Hitte
De zomermaanden zijn intens warm in Djibouti. Het kwik ligt in de warmste maanden juli en augustus gemiddeld net boven de veertig graden. Tussen mei en september kan het kwik op de warmste dagen echter oplopen tot tegen of soms zelfs boven de vijftig graden. Het is dan gewoonweg niet uit te houden overdag in de buitenlucht. Omdat de watertemperatuur van de zwembaden dan gemiddeld ook boven de 35 graden ligt bieden die ook weinig verkoeling. Het zeewater is in de zomer met ongeveer 30 graden ook ronduit warm te noemen. De hitte kan tot en met oktober voorkomen. Vanaf november merk je dat de temperatuur daalt naar meer aangename waardes van rond de dertig graden.

 

Zon
Hoewel het zelden regent betekent dit niet automatisch dat de zon altijd ongestoord schijnt. Met gemiddeld 3228 uur aan zonneschijn per jaar behoort Djibouti absoluut tot de meest zonnige landen ter wereld. Gedurende sommige maanden zoals juni en juli zie je in de statistieken dat de zon wat vaker getemperd wordt. In het geval van Djibouti is dat vaak in de vorm van sluierbewolking die soms zo dik kan worden dat er sprake is van een dicht wolkendek.

Klimaatcijfers
Verspreid over Djibouti vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen. De gegevens in onderstaande tabel gelden voor de hoofdstad Djibouti City en kunnen niet als gemiddelde voor het land gezien worden. Bezoek de individuele klimaatinformatie pagina's voor de klimaatgegevens van andere plekken in Djibouti.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 29 21 8 0 26
februari 29 22 8 0 26
maart 31 24 9 1 27
april 32 25 9 2 28
mei 35 27 10 3 30
juni 39 29 9 3 31
juli 41 31 8 3 30
augustus 41 30 9 4 29
september 37 29 9 3 30
oktober 33 26 10 1 30
november 31 24 10 1 28
december 30 22 9 1 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Onderstaande info geldt voor de hoofdstad Djibouti City. Voor informatie over specifieke gebieden en plaatsen in Djibouti moet je de specifieke klimaatpagina's van die plaatsen en/of streken bezoeken.

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Djibouti
Djibouti informatie
Djibouti informatie
Djibouti reisinformatie
wikipedia
world factbook
... meer Djibouti

climate of Djibouti

Aangepast zoeken


vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact