klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Punta Cana (Dominicaanse Republiek)
Punta Cana is een gebied in het oosten van de Dominicaanse Republiek dat vernoemd is naar de vele aanwezige cana palmbomen. Punta Cana heeft bijna geen dorpen of inwoners, maar bestaat eigenlijk vrijwel alleen maar uit palmbomen, prachtige stranden en luxe hotelresorts waar toeristen zich vooral binnen all-inclusive formules in de watten laten leggen.
De dichtsbijgelegen echte stad is Higüey, waar een kleine honderdduizend inwoners leven in een plaats die geen romantiek en rijkdom te bieden heeft. Voor toeristen die in één van de vele hotels in Punta Cana verblijven is het de enige plaats die op redelijke afstand te bezoeken is met het openbaar vervoer. De busreis naar Higüey neemt ongeveer een uur in beslag en is een ware belevenis. De plaats zelf is niet ingericht op toeristen. Verwacht geen shopping malls, of een centrum met luxe restaurants, maar een doorsnee Dominicaanse plaats met een levensstandaard die ver beneden de onze ligt.

Wie via de sfeervolle internationale luchthaven van Punta Cana aankomt bij het hotel zal in veel gevallen onder de indruk zijn van de schilderachtige hagelwitte stranden met indrukwekkende blauwe zee. In combinatie met een heerlijk tropisch savanneklimaat kun je hier vrijwel alle dagen genieten van heerlijke temperaturen, veel zon en vrij weinig neerslag. Als het regent is het meestal van vrij korte duur en je ziet vanuit het zwembad de wolken vaker dieper landinwaarts liggen dan boven je eigen idyllische plekje.
Net als in het hele gebied is er ook hier kans op orkanen, hoewel de kans in Punta Cana kleiner is dan verder naar het westen. Dit komt omdat andere eilanden en dan met name Puerto Rico als een soort van buffer dit gebied afschermt voor orkaanactiviteit die altijd vanuit (deels) oostelijke richting komt.
Wie persé deze bestemming wil gebruiken om te trouwen of voor een huwelijksreis zonder kans op orkanen kan het beste voor de periode december tot en met april kiezen. Orkanen komen dan niet voor en de kans op neerslag is een stukje kleiner dan in de zomermaanden.

Het zeewater heeft het hele jaar aangename temperaturen van tussen de 26 en 29 graden. Omdat er toch nog iets verschil is tussen de water- en luchttemperatuur koelt het water iets af zonder dat je het gevoel hebt het koude water in te moeten springen. De combinatie warm helder water met de mooie bijna zilveren stranden bieden de snorkelaars ideale omstandigheden om tropische vissen te bekijken. Een boottocht is daarvoor niet nodig. Gewoon met je snorkeluitrusting de zee inlopen en een stukje zwemmen is voldoende om te genieten van de kleurenpracht van de diverse vissoorten.

Punta Cana vakantie
Wie Punta Cana eens bezocht heeft die wil zeker een keer terug. De hagelwitte zandstranden die je hier langs de kust vindt behoren tot de mooiste stranden ter wereld en de all-inclusive resorts die langs het strand staan bieden uitgebreide all-in formules waardoor het je helemaal aan niets ontbreekt. De snelle vliegverbindingen tussen Nederland/België met het internationale vliegveld van Punta Cana zorgen ervoor dat je 's morgens vertrekt richting de zon en in de middag al met een cocktail op het strand kunt liggen.
Bekijk de Punta Cana vakanties van TUI

TIP: Punta Cana voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Punta Cana dan kun je op de website Punta Cana voor beginners enorm veel goede informatie over Punta Cana en Bávaro halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de stranden van Punta Cana, reizen naar Punta Cana, de bezienswaardigheden en excursies in Punta Cana, het weer in Punta Cana en met kinderen naar Punta Cana reizen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Punta Cana:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 28 21 8 9 27
februari 28 21 9 8 26
maart 29 21 9 8 26
april 30 22 9 8 27
mei 31 23 8 11 27
juni 31 23 8 11 28
juli 32 24 9 13 28
augustus 32 24 9 13 29
september 32 24 8 14 29
oktober 31 23 8 15 29
november 30 23 8 12 28
december 29 22 7 11 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Punta Cana
alles over Punta Cana
bezienswaardigheden top 10
beste maanden zonvakantie
Punta Cana
Punta Cana in 24 foto's
Punta Cana voor beginners
wikipedia
winterzon in Punta Cana
zomervakantie in Punta Cana
... meer Punta Cana

climate of Punta Cana

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact