klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Santo Domingo (Dominicaanse Republiek)
Santo Domingo ligt aan de zuidkust en is de hoofdstad van de Dominicaanse republiek. Tevens is Santo Domingo de grootste stad van het eiland. In 1930 is de stad zwaar beschadigd door een orkaan. Santo Domingo ligt aan de Ozama rivier en heeft de grootste en belangrijkste haven van de Dominicaanse republiek. Santo Domingo is de eerste en de oudste stad van de zogeheten nieuwe wereld. Santo Domingo heeft nog vele bouwwerken uit alle tijden en een wandeling door deze stad lijkt nog het meest op een reis door de tijd. Ook heeft de stad de grootste botanische tuin van het Caribische gebied. Deze stad heeft alles wat een moderne metropool kan bieden aan eten drinken en vertier. Ook zijn er meerdere casino´s en theaters. Als je in één van de strandresorts in de Dominicaanse Republiek verblijft dan is een dagje Santo Domingo een welkome aanvulling op je vakantie.

Santo Domingo heeft een tropisch savanneklimaat. De gemiddelde temperatuur varieert weinig in de stad, omdat de tropische winden de hitte helpen te verzachten gedurende het hele jaar. Dankzij deze wind zul je in Santo Domingo bijna nooit de drukkende hitte en vochtigheid, die men mag verwachten in een tropisch klimaat, voelen. December en januari zijn de koelste maanden en juli en augustus zijn de warmste. In Santo Domingo valt gemiddeld 1445 mm neerslag per jaar. De droogste maanden zijn van januari tot en met april. Maar zelfs in deze maanden kan er regelmatig regen vallen. Orkanen en tropische depressies zijn ook in deze hoek van de Caraïben geen uitzondering, houd hier vooral in de zomermaanden rekening mee.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Santo Domingo:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 29 19 8 9 27
februari 30 19 8 7 26
maart 30 20 8 7 26
april 31 21 8 7 27
mei 31 22 8 11 27
juni 31 22 8 11 28
juli 32 23 9 13 28
augustus 32 23 9 13 29
september 32 22 8 13 29
oktober 32 22 7 15 29
november 31 21 7 12 28
december 30 20 7 10 27
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Santo Domingo
bezienswaardigheden top 10
Santo Domingo foto's
Santo Domingo in één dag
Santo Domingo info
wikipedia
winterzon in Santo Domingo
zomervakantie in Santa Domingo
... meer Santo Domingo

climate of Santo Domingo

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact