klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Berlijn  (Duitsland)
Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en heeft met name in de twintigste eeuw een roerige geschiedenis die zijn sporen op de stad heeft nagelaten. Berlijn is een zeer hippe en bruisende wereldstad. Waar men als men er door heen wandelt overal de geschiedenis aan zich voorbij ziet trekken. Hoog bovenaan de toeristische trekpleisters staat natuurlijk de Berlijnse muur en de voormalige grensovergang Checkpoint Charlie , maar ook andere historische sites zijn erg interessant. Zo zijn er de oude atoombunkers van de stad waar de bevolking tijdens de Koude oorlog in geval van een atoom aanval kon schuilen. Je kan deze bunkers, met alle voorzieningen die er getroffen werden nog steeds bekijken. Ook de het oude Stasi hoofdkwartier en gevangenis zijn nog steeds te bezichtigen. Wil men overigens een goed beeld krijgen van de totale geschiedenis van Berlijn dan is een bezoek aan het museum “story of Berlin”onontbeerlijk. Hier wordt op flitsende wijze de hele geschiedenis van Berlijn fijntjes naverteld. Naast historische sites uit de twintigste eeuw staan er nog tal van prachtige oude gebouwen zoals de Berliner Dom, slot Charlotten burg en de Brandenburger Tor.

 

Midden in de stad vindt u een oase van rust. De Berliner Zoo is en prachtige oude dierentuin met veel verschillende soorten dieren. Dit grote stadspark is zeer geschikt voor en rustige middag in de stad. Na de val van de muur hebben enkele oude verpauperde wijken zich ontwikkeld. In Perenzlauerberg kan men leuke winkels vinden en allerlei trendy cafés. Berlijn is sowieso erg geschikt voor een uitgebreide shopping trip. Naast de hippe wijken is er het grote “Kaufhaus des westen” en in de straten rond om de Gedachtniskirche en de Kürfurstendam zijn winkels te over en is ieder groot merk te vinden. Berlijn is een erg veelzijdige stad. Door zijn beschadigingen in de Tweede Wereldoorlog en de periode van de tweedeling daarna waren er overal in de stad gaten ontstaan. Deze zijn tegenwoordig opgevuld met de meeste fantastische moderne architectuur. Deze combinatie van jong en gedurfd naast oud en historisch maakt Berlijn tot een zeer levendig geheel.

Het klimaat in Berlijn is een gematigd zeeklimaat. Door de landinwaartse ligging heeft Berlijn ook wel wat invloeden vanuit het land klimaat. Met name als de wind vanuit het oosten komt kan de temperatuur vrij plotseling dalen en of stijgen. Over het algemeen is de temperatuur zowel in de winter als zomer niet erg extreem. De warme golfstroom in de Noordzee beïnvloedt de temperatuur dusdanig dat de verschillen tussen zomer en winter goed merkbaar , maar niet extreem zijn. De beste tijd om Berlijn te bezoeken is in de lente. De temperatuur is dan al aardig op gang aan het komen, maar het is nog niet te warm. In de zomer maanden kan het niet altijd even prettig zijn in Berlijn. De herfst kent vaak , net als bij ons veel regen dagen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Berlijn. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Berlijn. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Berlijn voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Berlijn of een dagtrip maken naar Berlijn dan kun je op de website Berlijn voor beginners enorm veel goede informatie over Berlijn halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de Berlijnse Muur, de bezienswaardigheden in Berlijn, de musea van Berlijn en praktische reisinfo over Berlijn.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Berlijn:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 2 -3 1 16 n.v.t.
februari 4 -2 3 13 n.v.t.
maart 8 0 4 15 n.v.t.
april 13 4 5 15 n.v.t.
mei 19 8 7 16 n.v.t.
juni 22 12 7 15 n.v.t.
juli 23 13 7 14 n.v.t.
augustus 23 13 7 14 n.v.t.
september 19 10 5 13 n.v.t.
oktober 13 6 3 13 n.v.t.
november 7 2 2 15 n.v.t.
december 3 -1 1 16 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Berlijn
5x zien & doen in Berlijn
Berlijn bezienswaardigheden
Berlijn in 1 dag
Berlijn informatie
Berlijn informatie
Berlijn nieuws & tips
Berlijn officiële site
Berlijn top 10
Berlijn voor beginners
Berlijnse Muur
bijzondere plaatsen in Berlijn
wikipedia
... meer Berlijn

climate of Berlin

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact