klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Frankfurt  (Duitsland)
Frankfurt am Main, meestal afgekort naar Frankfurt, is een belangrijke zakenstad in het westen van Duitsland. Omdat de Centrale Europese Bank in het centrum van Frankfurt gevestigd is wordt het als de financiële hoofdstad van Europa gezien. Wie de stad wel eens bezocht heeft zal ongetwijfeld onder de indruk geweest zijn van de vele hoogbouw in het centrum. Geen enkele stad in Europa telt meer wolkenkrabbers dan Frankfurt en daarom wordt de stad ook wel het Manhattan van Europa genoemd. De meeste Nederlanders die Frankfurt bezoeken zullen dat doen voor zaken, voor een beurs (de internationale autobeurs IAA is één van de belangrijkste ter wereld) of om te vliegen vanaf de internationale luchthaven.

Frankfurt heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers, vrij milde winters en neerslag gedurende het hele jaar. In vergelijking met Nederland is het in de zomer gemiddeld iets warmer en in de wintermaanden iets kouder. De temperaturen in het voor- en najaar zijn vergelijkbaar. Wat betreft neerslag is Frankfurt iets droger dan de gemiddelde Nederlandse hoeveelheden, de stad telt op jaarbasis gemiddeld 649 millimeter neerslag, die redelijk verspreid over het jaar valt. De natste maand is juni met gemiddeld 72 millimeter, de droogste is december met 44 millimeter.

Omdat de temperatuur in de winter regelmatig onder het vriespunt duikt is er een redelijk grote kans op sneeuw. Per jaar telt Frankfurt ongeveer 30 tot 40 sneeuwdagen, dat is het aantal dagen dat er sneeuwval geconstateerd is. Wie in de wintermaanden richting Frankfurt moet reizen met de auto moet vooral rekening houden met de mogelijkheid op slechte weersomstandigheden op de snelwegen rondom de stad en de verkeersellende die daarvan het gevolg kunnen zijn.
De 1515 zonuren op jaarbasis zijn een normaal aantal voor Duitsland. De zonnigste maanden vallen in de zomer, de minste kans op zon heb je in de wintermaanden. December is met slechts 27 uur de somberste maand, juli is met 220 uur de zonnigste maand.

TIP: Frankfurt voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Frankfurt of een dagtrip maken naar Frankfurt dan kun je op de website Frankfurt voor beginners enorm veel goede informatie over Frankfurt halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere reizen naar Frankfurt, de bezienswaardigheden in Frankfurt, de musea van Frankfurt, een stukje over de geschiedenis van de stad en alles over het bezoeken van Frankfurt.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Frankfurt:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 2 -2 1 16 n.v.t.
februari 5 -1 3 13 n.v.t.
maart 9 1 4 15 n.v.t.
april 14 5 5 15 n.v.t.
mei 19 8 7 16 n.v.t.
juni 22 12 7 15 n.v.t.
juli 24 13 7 14 n.v.t.
augustus 23 13 7 14 n.v.t.
september 20 10 5 13 n.v.t.
oktober 14 6 3 13 n.v.t.
november 8 2 2 15 n.v.t.
december 3 -2 1 16 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Frankfurt
Frankfurt bezienswaardigheden
Frankfurt budgettips
Frankfurt informatie
Frankfurt informatie
Frankfurt officiële site
Frankfurt voor beginners
wikipedia
... meer Frankfurt

climate of Frankfurt

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact