klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Hamburg  (Duitsland)
Hamburg is de grootste havenplaats van Duitsland. Liggend aan de rivier de Elbe heeft het een directe verbinding met de Oostzee. Hamburg is een van de belangrijkste havens van Europa en neemt al van oudsher een belangrijke plaats in de Europese handel in. De belangrijkste functie van de haven is de opslag van containers en dagelijks leggen er mega schepen aan om hun lading te lossen en vanuit hier doorgevoerd te worden naar elders in Europa. Hamburg is een echte wereldstad waar altijd van alle valt te beleven. Mede ook dankzij het havenpersoneel kun je goed stappen. Hamburg kent geen sluitingstijd. Hamburg heeft een tolerant karakter en ook de eenzame zeeman kan hier in een soort rosse buurt aan zijn trekken komen. Een onschuldiger tijdverdrijf vindt men in de straten Neuer Wall en Lange Reihe. Hier kan me terecht voor top designers en leuke winkels met de nieuwste mode. Het klimaat in hamburg wordt sterk benvloedt door de ligging aan de Elbe.
Hamburg heeft een zeeklimaat. Het zeeklimaat kenmerkt zich door een gering temperatuur verschil tussen zomer en winter en het duidelijk onderscheiden van vier seizoenen. De herfst is hierbij het seizoen waar de meeste regen valt. In de wintermaanden is het koud ,echter de gemiddelde temperatuur ligt boven het vriespunt. In de lente begint de temperatuur al weer langzaam op te lopen. Het kan dan al erg prettig zijn van temperatuur. In de zomermaanden hebben slechts enkele dagen tropische temperaturen. De meeste dagen schommelt de temperatuur rond de 20C.

TIP: Hamburg voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Hamburg of een dagtrip maken naar Hamburg dan kun je op de website Hamburg voor beginners enorm veel goede informatie over Hamburg halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere reizen naar Hamburg, de bezienswaardigheden in Hamburg, de musea van Hamburg en praktische reisinfo over Hamburg.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Hamburg:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 3 -2 1 17 n.v.t.
februari 4 -2 2 13 n.v.t.
maart 7 0 3 15 n.v.t.
april 12 3 5 14 n.v.t.
mei 17 7 7 14 n.v.t.
juni 20 11 8 15 n.v.t.
juli 21 12 7 14 n.v.t.
augustus 22 12 7 16 n.v.t.
september 18 10 5 15 n.v.t.
oktober 13 6 3 15 n.v.t.
november 8 3 2 17 n.v.t.
december 4 -1 1 17 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Hamburg
Hamburg bezienswaardigheden
Hamburg officile site
Hamburg startpagina
Hamburg voor beginners
goedkoop naar Hamburg
wikipedia
... meer Hamburg

climate of Hamburg

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact