klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Neurenberg  (Duitsland)
Neurenberg ligt in het zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren aan de rivier de Pegnitz . De oude binnenstad word ommuurt door een 5 kilometer oude stadsmuur met 80 torens erop. Aan de noordkant van de oude wijk ligt de keizerburcht dat door de jaren heen belangrijke historische functies heeft vervult. De gehele binnenstad heeft een middeleeuws karakter dit vooral door de vele gotische bouwwerken die hier te vinden zijn. Na de tweede wereldoorlog werden hier het Neurenberg proces tegen de kopstukken van nazi-Duitsland gehouden.
Neurenberg heeft een gematigd zeeklimaat maar heeft ook invloeden van een continentaal klimaat maar dan veel minder uitgesproken je zou hier ook kunnen spreken van een overgangsklimaat. De maandelijkse gemiddelde temperaturen variëren tussen de -1,4 ° C in januari en 18 ° C in augustus, maar op bepaalde dagen in de zomer kan het kwik oplopen tot 35 ° C. De regenval is iets lager dan normaal zou zijn voor deze regio. Dit is te wijten aan de positie van Neurenberg in het Frankische Bassin, deze houdt vochtige luchtmassa's uit het stedelijk gebied. Soms komt het in Neurenberg tot gewelddadige stormen en gevaarlijk weer, het meest recent op 28 Augustus 2006, toen een windhoos in een voorstad van Neurenberg huishield en een aantal huizen ernstig beschadigde.

TIP: Neurenberg voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Neurenberg of een dagtrip maken naar Neurenberg dan kun je op de website Neurenberg voor beginners enorm veel goede informatie over Neurenberg halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere reizen naar Neurenberg, de bezienswaardigheden in Neurenberg, de musea van Neurenberg, een stukje over de geschiedenis van de stad en alles over het bezoeken van Neurenberg.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Neurenberg:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 2 -4 2 18 n.v.t.
februari 4 -3 3 15 n.v.t.
maart 9 0 4 15 n.v.t.
april 14 3 6 14 n.v.t.
mei 19 7 7 16 n.v.t.
juni 22 11 7 15 n.v.t.
juli 24 12 8 14 n.v.t.
augustus 23 12 7 14 n.v.t.
september 20 9 6 12 n.v.t.
oktober 14 5 4 12 n.v.t.
november 7 1 2 16 n.v.t.
december 3 -3 1 17 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Neurenberg
Neurenberg bezienswaardigheden
Neurenberg informatie
Neurenberg nieuws & tips
Neurenberg officiële site
Neurenberg voor beginners
wikipedia
... meer Neurenberg

climate of Nuremberg

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact