klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Regensburg  (Duitsland)
Regensburg ligt in het zuiden van Duitsland aan de rivier de Donau in de deelstaat Beieren. Door de ligging aan de Donau is Regensburg een belangrijke havenstad met diverse scheepswerven. De oude binnenstad van Regensburg is prachtig zeker omdat deze in zijn geheel gespaard is gebleven van bombardementen in de tweede wereldoorlog. Over de Donau ligt hier de Steinerne Brücke de oudste brug van Duitsland. Deze brug vormt samen met de Regensburger Dom, een prachtige kathedraal waar in totaal bijna 600 jaar aan gebouwd is, de belangrijkste trekpleisters van de stad.
De stad ligt in een gematigd zeeklimaat met invloeden van een landklimaat. Het Klimaat in Regensburg word in het bijzonder gekenmerkt door stabiele droge zomers, en dit verschilt dus van het regenachtige klimaat van de Alpen uitlopers. Voor de gewone Föhn winden in de uitlopers van de Alpen is Regensburg de noordelijke grens. In de herfst en winter blijft Regensburg soms zeer lange tijd gehuld in nevel en mist. Lange periodes met een gesloten sneeuwdek zijn hier zeldzaam. Door de ligging in een vallei is er soms kans op smog. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt 8 graden Celsius, de gemiddelde jaarlijkse neerslag is 646 millimeter. De warmste maanden zijn juni tot en met augustus met een gemiddelde van 18.0 graden Celsius en de koudste december tot en met februari met een gemiddelde van -1,5 graden Celsius gemiddeld. De meeste neerslag valt hier van juni tot augustus.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Regensburg:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 3 -4 2 16 n.v.t.
februari 4 -3 3 15 n.v.t.
maart 8 -1 4 15 n.v.t.
april 13 3 5 16 n.v.t.
mei 18 7 6 17 n.v.t.
juni 21 10 7 16 n.v.t.
juli 23 12 8 15 n.v.t.
augustus 22 12 7 16 n.v.t.
september 19 9 6 12 n.v.t.
oktober 14 5 4 12 n.v.t.
november 7 0 2 15 n.v.t.
december 3 -4 2 17 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Regensburg
Regensburg officiële site
Regensburg toerisme
wikipedia
... meer Regensburg

climate of Regensburg

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact