klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Sauerland  (Duitsland)
Sauerland is een mooie streek in Duitsland die we kunnen onderverdelen in vijf aparte regio's: Hochsauerland, Ramsbeck, Korbach, West-sauerland en Noord-Sauerland. De regio heeft een zeer gevarieerd landschap met onder andere de hoogvlakte rondom Winterbergen en het Lenne -und Rothaar gebergte. Hier kan de bike liefhebber zijn gang gaan. Er ligt in deze berg regio zo’n 1400 km aan mtb routes. Naast fietsen en wandelen kunnen watersportliefhebbers hier hun hart ophalen bij een van de vele meren en rivieren. De regio kent ook het grootste grottenstelsel van Europa. Ook op cultureel gebied heeft de regio van alles te bieden. Sauerland kent vele gezellige pittoreske dorpjes met historische vakwerkhuisjes, burchten en oude kastelen. Op menig terras is het hier goed toeven met een heerlijk glas Sauerland bier. Door het heldere bronwater wat hier uit de grond komt smaakt dit bier op een zomerse dag naar meer.
Het klimaat in Sauerland is een gematigd zeeklimaat wat zich kenmerkt door een gering verschil in temperatuur wat betreft zomer en wintermaanden. Er zijn vier duidelijke seizoenen te onderscheiden. In de lente begint de temperatuur langzaam weer wat te stijgen, hoewel de nachten dan nog flink koud kunnen zijn is het overdag al redelijk aangenaam van temperatuur. De zomermaanden lijken erg op die bij ons. Een gemiddelde temperatuur van rond de twintig graden met hier en daar een uitschieter naar boven. In de winter maanden enkele weken onder het vriespunt , maar geen extreem lage temperaturen. In de herfst valt er de meeste neerslag. Door het heuvelachtige gebied van Sauerland kan er wel een verschil in temperatuur ontstaan tussen het dal en bovenop de berg. Houd er dus rekening mee dat hoe hoger u komt het ook kouder gaat worden.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor gebied Sauerland:
Let op: plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 1 -4 1 16 n.v.t.
februari 3 -2 3 13 n.v.t.
maart 8 -1 4 15 n.v.t.
april 13 5 5 15 n.v.t.
mei 18 8 7 16 n.v.t.
juni 21 12 7 15 n.v.t.
juli 23 13 7 14 n.v.t.
augustus 23 13 7 14 n.v.t.
september 20 10 5 13 n.v.t.
oktober 14 6 3 13 n.v.t.
november 7 2 2 15 n.v.t.
december 3 -2 1 16 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Sauerland
Sauerland officiële site
Sauerland startpagina
wikipedia
... meer Sauerland

climate of Sauerland

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact