klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Waddeneilanden  (Duitsland)
De Waddeneilanden worden in het Duits de Ostfrischschen Inseln genoemd en maken uiteraard onderdeel uit van de hele groep Waddeneilanden die voor de Nederlandse en Duitse kust liggen. De Duitse Waddeneilanden strekt zich voor de Duitse kust uit tussen de monding van de rivier de Eems en de Jade. Het gebied ligt in de Waddenzee. In totaal behoren tot de Duitse Waddeneilanden dertien eilanden waarvan er zeven bewoond zijn en zes onbewoond. Allen hebben ze een zeer rijke natuur en behoren voor een groot gedeelte tot het Nationaal park van de Waddeneilanden. De bewoonde eilanden zijn Borkum, Juist, Nordenney, Baltrum, Langeoog, Spiekeroog en Wangerooge. De onbewoonde eilanden zijn Ltje Hrn, Kachelotplate, Memmert, Minsener-Oldoog en Alte Mellum. Van al deze eilanden zijn Nordeney en Borkum het drukst bezocht door toeristen. Op deze eilanden zijn veel hotels, kuuroorden en andere voorzieningen voor toeristen te vinden. De andere eilanden zijn meer geschikt voor de bezoeker die van veel rust en ruimte houden. Het klimaat op de Waddeneilanden is uiteraard een zee klimaat. De invloed van de wind is op deze eilanden erg groot. In de zomermaanden zorgt deze voor flink wat verkoeling waardoor het op de Waddeneilanden altijd wat koeler is als op het vaste land. Door de grote hoeveelheid wind is de neerslag wel beperkt. De zeewind drijft bewolking vaak snel weg waardoor buien altijd van korte duur zijn. Met name in de herfst maanden kunt u rekenen op stormachtige dagen. Een wandeling aan het strand kan dan erg spectaculair zijn.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Waddeneilanden:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 5 1 2 22 4
februari 5 1 3 16 3
maart 8 3 4 20 4
april 11 4 5 18 6
mei 15 8 7 18 8
juni 17 11 6 19 12
juli 20 13 7 19 15
augustus 22 14 7 18 16
september 18 11 5 20 15
oktober 14 8 4 22 13
november 9 5 2 23 10
december 7 2 2 23 6
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Waddeneilanden
Duitse Wadden startpagina
Waddeneilanden info
wikipedia
... meer Waddeneilanden

climate of East Frisian Islands

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact