klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Winterberg  (Duitsland)
Winterberg is een bekende wintersportplaats in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, in het district Hoogsauerland. De meeste wintersport activiteiten vinden plaats rond de hoogste berg in deze regio de Kahler Asten. Naast de skipiste heeft Winterberg ook nog 170 kilometer aan langlaufpaden, een officiële bobbaan en een skischans. Maar Winterberg staat ook bekend als het walhalla voor mountainbikers met meer dan 25 routes in de omgeving en een downhillpark. Je zou bijna kunnen stellen dat er teveel activiteiten zijn. Voor wie na al dat sporten wil ontspannen zijn er gelukkig ook maar genoeg sauna’s en thermische baden in Winterberg te vinden. In de omgeving van Winterbergen ontspringt de bron van de Ruhr.

Winterberg heeft een gematigd zeeklimaat met aangename winters en relatief koele zomers. De invloed van de zee is door de aanwezigheid van de bergen hier wat minder dan in andere delen van Duitsland. Doordat Winterberg in een dal ligt is met name de regenval hier slecht te voorspellen. De meeste neerslag valt hier in de wintermaanden als sneeuw en laat die wat op zich wachten dan helpen ze de natuur hier een handje met sneeuwkanonnen. Tijdens een goed wintersportseizoen kan er rondom Winterberg een sneeuwdek liggen van meer dan een meter. Over het algemeen begint de eerste serieuze sneeuw in de tweede helft van december te vallen.

Let wel op de hier onderstaande klimaatinformatie geldt voor de lager gelegen delen. Op de skipistes is het over het algemeen wat koeler dan in het dorp zelf. In de wintermaanden is er een redelijke kans dat de bergtoppen gehuld gaan in mist.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Winterberg. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Winterberg. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Winterberg voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Winterberg of lekker een weekendje gaan skiën in Winterberg dan kun je op de website Winterberg voor beginners enorm veel goede informatie over Winterberg halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere wintersport in Winterberg, eten en drinken in Winterberg, winkelen in Winterberg en accommodaties in Winterberg.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Winterberg:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 1 -4 1 16 n.v.t.
februari 3 -2 3 13 n.v.t.
maart 8 -1 4 15 n.v.t.
april 13 5 5 15 n.v.t.
mei 18 8 7 16 n.v.t.
juni 21 12 7 15 n.v.t.
juli 23 13 7 14 n.v.t.
augustus 23 13 7 14 n.v.t.
september 20 10 5 13 n.v.t.
oktober 14 6 3 13 n.v.t.
november 7 2 2 15 n.v.t.
december 3 -2 1 16 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Winterberg
Winterberg informatie
Winterberg informatie & tips
Winterberg officiële site
Winterberg startpagina
Winterberg wintersport
Winterberg voor beginners
wikipedia
... meer Winterberg

climate of Winterberg

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact