klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Zwarte Woud  (Duitsland)
Het Zwarte Woud is een groot bosrijk gebied in het zuidwesten van Duitsland in de deelstaat Baden-Württemberg. Door het Zware Woud loopt de rivier de Rijn. Enkele grote plaatsen in dit gebied zijn Freiburg en Schramberg. Het Zwarte Woud in ook en middengebergte de hoogste piek is hier de Feldberg met 1493 meter. Het Zwarte Woud vormt ook de grens met zowel Zwitserland als Frankrijk. Het Zwarte woud is al jaren één van de populairste vakantie bestemmingen in Duitsland. Het heeft dan ook van alles te bieden voor zowel de actieve als de meer relaxte vakantie. In de regio zijn meerder bikeparken maar ook kun je er bergbeklimmen en mooie lange wandelingen door de natuur maken. Nordic walken word hier de laatste jaren ook steeds populairder. Voor wie het wat rustiger aan wil doen kan ook relax een balletje slaan op de golfbaan. In de wintermaanden kan hier geskied, gesnowboard en gelanglauft worden op de meer dan 150 pistes. Het zwarte Woud staat ook bekend om zijn kuuroorden en thermische baden. Schwarzwälder Kirschtaart is misschien wel het bekendste streekproduct, men is er echter niet zeker van of deze hier wel echt vandaan komt, dit doet aan de smaak echter niets af.
Het zwarte woud heeft een gematigd zeeklimaat. Dat wil in het algemeen zeggen dat de winters zacht zijn en de zomers aan de koele kant. Het zwarte woud heeft de meeste zonne-uren van heel Duitsland. De regenval is hier redelijk laag door de thermiek die in de hoger gelegen plekken is. Alleen als de regenbui of onweersbui tussen twee bergen blijft hangen kan het hier nog wel eens spoken. Let wel op de hieronder gegeven data is voor de lager gelegen gebieden. Men moet er vanuit gaan dat hoe hoger je komt hoe kouder het word.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor het Zwarte Woud:
Let op: plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 3 -3 2 17 n.v.t.
februari 5 -2 3 14 n.v.t.
maart 9 1 4 15 n.v.t.
april 14 4 5 16 n.v.t.
mei 18 8 6 17 n.v.t.
juni 21 11 7 15 n.v.t.
juli 24 13 8 14 n.v.t.
augustus 23 12 7 14 n.v.t.
september 20 9 6 12 n.v.t.
oktober 14 5 4 12 n.v.t.
november 8 1 2 15 n.v.t.
december 4 -2 2 15 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Zwarte Woud
Zwarte Woud bezienswaardigheden
Zwarte Woud officiële site
Zwarte Woud startpagina
wikipedia
... meer Zwarte Woud

climate of Black Forrest

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact