klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Cambridge  (Engeland)
Cambridge is een van de oudste universiteitssteden van het land samen met Oxford. Cambridge is een levendige stad waar altijd wel wat te doen is. De oude Universiteitsgebouwen van de stad zijn nog steeds mooi intact en nog steeds in gebruik. Mooi plekken hier zijn de Kings Chapel, Trinity court met zijn enorme bibliotheek, de School of Phytagoras en de vele colleges. Niet alle colleges zijn open voor het publiek . Ze worde bijna allemaal nog gebruikt en zijn alleen maar op bepaalde tijden en beperkt te bezichtigen. Naast de hordes toeristen die hier nog steeds de prachtige oude universiteitsgebouwen komen bekijken valt er dankzij de studenten genoeg te beleven. Een bijzondere manier om de stad te leren kennen is vanaf een “Punt”. Deze platte boten die met een lange stok worden voortgeduwd brengen je op een bijzondere manier met de stad in aanraking. In de avonduren bruist Cambridge van gezelligheid. In de vele pubs valt altijd wel iets te beleven. Cambridge heeft en zeeklimaat wat sterk beïnvloedt wordt door de warme golfstroom. In vergelijking met andere plaatsen op een gelijksoortige plaats op de aarde is de temperatuur hier een stuk warmer. De temperatuur in de zomer is te vergelijken met Nederland. In de wintermaanden kan de temperatuur wat grotere verschillen laten zien. De meeste tijd is de temperatuur boven de nul grens. Er kunnen echter ook periodes van korte hevige vorst zijn. De regenval is in Cambridge redelijk gelijkmatig het hele jaar door. Cambridge is wel een van de droogste plaatsen van Engeland. Doordat het echter erg laag en plat gelegen is komen overstromingen er wel regelmatig voor. Met name na periodes van hevige regenval.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Cambridge:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 6 1 2 17 n.v.t.
februari 7 1 2 13 n.v.t.
maart 10 2 4 16 n.v.t.
april 13 4 5 14 n.v.t.
mei 16 7 6 14 n.v.t.
juni 20 10 7 12 n.v.t.
juli 22 12 6 11 n.v.t.
augustus 22 11 6 12 n.v.t.
september 19 10 5 12 n.v.t.
oktober 15 7 3 13 n.v.t.
november 10 3 2 16 n.v.t.
december 7 2 2 15 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Cambridge
climate of Cambridge
Cambridge informatie
wikipedia
... meer Cambridge

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact