klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van London  (Engeland)
London is de hoofdstad van Engeland. De stad heeft zon 7,5 miljoen inwoners en is daarmee de grootste van de Europese Unie. Volgens alle criteria die gesteld worden is het veelzijdige Londen is een echte wereldstad. De verschillende wijken hebben allemaal eigen charmes. De straatjes rondom Covent Garden hebben leuke kleine winkeltjes. Het plein is er altijd levendig door de vele straatartiesten die hier hun kunsten vertonen. Uitgaan in Londen kun je in de wijk Soho. Hier bevinden zich vele theaters, pubs, restaurants en trendy bars. Soho is weer helemaal hot en met name de gayscene heeft de wijk weer omarmd. Als u een hotel boekt komt u vast terecht in de wijk Bayswater. Deze wijk met zijn lange rijen victoriaanse heren huizen herbergen vele hotels. De wijk is ideaal gelegen ten op zichten van het centrum van de stad en zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hyde park ligt op een steenworp afstand. Voor een Multi culturele ervaring ga je naar China Town Londen. Hier waan je jezelf echt in een andere wereld. Je kunt er uiteraard terecht voor heerlijk chinees eten. De belangrijkste toeristische attracties liggen in de wijk Westminster (Elizabeth Tower met de bekende klok Big Ben, houses of parlement), Southwark and Southbank (Tate Modern en London Eye) en South Kensington (Harrods). Wil je echter niet de geijkte toeristische plaatsen bezoeken dan is de wijk Camden de moeite waard. In deze wijk hebben vele kunstenaars zich gevestigd en er zijn veel markten te vinden die allerlei soorten kunst, kleding en snuisterijen verkopen. Erg leuk . Veel kleine trendy zaakjes hebben zich hier gevestigd en de wijk is een leuk kleurrijk geheel geworden door de bijzondere uithangborden die de winkels van de gevels hebben gemaakt. Alles is in Londen het makkelijkst met de metro te bereizen. Hiermee kun je jezelf snel en goedkoop dor de stad verplaatsen.

Het klimaat van Londen is een gematigd zeeklimaat. De stad ziet zelden extreem warme of koude temperaturen. De zomers zijn warm met gemiddelde hoge temperaturen van 21C en nachttemperaturen van 11C. De hoogste temperatuur ooit gemeten in de zomer was 38C. De winters in Londen zijn koud , maar de temperatuur gaat zelden onder het vriespunt. De lentes zijn al een stuk warmer hoewel het dan in de avonden nog steeds erg fris is. In de herfstmaanden kan het af en toe stormen. De regenval is verspreid door het hele jaar. Er valt gemiddeld zon 538mm per jaar. Sneeuwval in Londen is zeldzaam. De warmte die van zn enorme agglomeratie afkomt zorgt dat de temperatuur enkel graden hoger ligt waardoor sneeuw zelden voorkomt.

TIP: Londen voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Londen dan kun je op de website Londen voor beginners enorm veel goede informatie over Londen halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere reizen naar Londen, bezienswaardigheden in Londen, de musea van Londen en handige reisinformatie over Londen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor London:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 7 2 2 17 n.v.t.
februari 7 2 2 13 n.v.t.
maart 10 3 4 15 n.v.t.
april 13 5 5 14 n.v.t.
mei 17 8 6 13 n.v.t.
juni 20 11 7 12 n.v.t.
juli 22 13 6 11 n.v.t.
augustus 22 12 6 12 n.v.t.
september 19 10 5 12 n.v.t.
oktober 15 8 3 14 n.v.t.
november 10 4 2 16 n.v.t.
december 8 3 1 15 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over London
bezienswaardigheden top 10 Londen
bijzondere plaatsen in Londen
Londen in 12 uur
Londen voor beginners
Londen top 10
Londen informatie
Londen informatie
London startpagina
Londen tips
wikipedia
... meer London

climate of London

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact