klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Woking  (Engeland)
Woking is een stad ten zuidwesten van Londen en ligt net buiten de ring om Londen (de M25). De stad Woking en de bijbehorende plaatsen West-Byfleet en Byfleet zijn erg populair als woonomgeving voor expats, waaronder ook een redelijk aantal Nederlanders. Er wonen zelfs zoveel Nederlandse expats dat er een echte Nederlandse school is in Woking, de Prins Willem-Alexanderschool. De populariteit van Woking en omgeving is de ligging op minder dan een uur reizen met de trein van centraal Londen, de ideale uitvalswegen via de M-25 en de nabijheid van luchthaven Heathrow op zo'n 15 autominuten rijden. De sfeervolle omgeving met prachtige groene heuvels, bossen en prachtige villawijken maken het plaatje compleet.
Het klimaat van Woking is net als de rest van Engeland een gematigd zeeklimaat. In de zomer is het aangenaam warm en vrij droog. Gemiddeld valt er dan per maand zo'n 40 tot 55 millimeter regen wat minder is dan de meeste Nederlandse plaatsen. Op veel dagen overheerst dan de zon en lopen de middagtemperaturen op naar zo'n 20 tot 25 graden. De winters zijn vrij mild, iets natter en wat grijzer. Vorst beperkt zich meestal tot de nachtelijke uren, overdag liggen de temperaturen vrijwel altijd boven het vriespunt. Ook in het voorjaar kan het 's nachts nog tot lichte vorst aan de grond komen waardoor de perfecte gazonnetjes regelmatig wit zien als de zon opkomt. Binnen een uurtje is dat weer verdwenen en kan er een zeer aangename lentedag volgen. Engeland krijgt regelmatig te maken met stormachtige wind of heuse stormen, in de omgeving van Woking (Surrey) valt het wel mee. Woking ligt ver genoeg landinwaarts om de meeste stormen niet in volle vaart over zich heen te krijgen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Woking:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (C)
januari 7 2 2 17 n.v.t.
februari 6 2 2 13 n.v.t.
maart 9 3 4 15 n.v.t.
april 13 5 5 14 n.v.t.
mei 17 8 6 13 n.v.t.
juni 20 10 7 12 n.v.t.
juli 22 13 6 11 n.v.t.
augustus 22 12 6 12 n.v.t.
september 19 10 5 12 n.v.t.
oktober 15 8 3 14 n.v.t.
november 10 4 2 16 n.v.t.
december 7 2 1 15 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Woking
climate of Woking
Woking informatie
wikipedia
... meer Woking

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact