klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Tallinn (Estland)
Tallinn is de hoofdstad van Estland, één van de Baltische staten. De stad is bijna duizend jaar oud. Tijdens de middeleeuwen heeft het vierhonderdduizend inwoners tellende Tallinn een flinke groeispurt gehad nadat het in 1285 een Hanzestad werd. Wie vandaag de dag Tallinn bezoekt die zal nog steeds kunnen genieten van de sprookjesachtige Middeleeuwse binnenstad. Een tweede groeispurt kende de stad in de twintigste eeuw. Binnen de periode 1925-1989 groeide Tallinn uit van bijna honderdtwintigduizend inwoners naar bijna een half miljoen inwoners. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is Tallinn tijdelijk gekrompen in het aantal mensen dat er woont. Tallinn is tegenwoordig een moderne stad die voorop loopt in het omarmen van hedendaagse technologieën. Zo liep in Tallinn al een kwart van de bevolking met een mobiele telefoon op het moment dat het in Nederland nog vrij bijzonder was om iemand op straat te zien bellen.
Het klimaat van Tallinn wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de Golf van Finland. Hierdoor is er sprake van een gematigd zeeklimaat met een langere winterperiode waarin het soms ijzig koud kan worden. De zomers zijn vrij zacht zonder serieus warm te worden. Tropische omstandigheden zijn vrij zeldzaam in Tallinn. Vooral de maanden mei, juni en juli zijn zonovergoten. De maand juni is met gemiddeld 303 zonuren per maand uitermate zonnig te noemen.

TIP: Tallinn voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Tallinn dan kun je op de website
Tallinn voor beginners enorm veel goede informatie over Tallinn vinden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het weer in Tallinn, vervoer in Tallinn, de geschiedenis van Tallinn, reizen naar Tallinn, de bezienswaardigheden van Tallinn en handige reisinformatie over Tallinn.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Tallinn:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari -3 -11 1 18 2
februari -3 -10 2 14 1
maart 1 -7 4 15 1
april 7 -1 6 13 2
mei 15 4 9 11 4
juni 20 10 10 12 10
juli 22 12 9 13 16
augustus 21 12 7 15 17
september 15 8 5 17 14
oktober 8 4 3 18 10
november 2 -2 1 20 7
december -2 -7 1 21 3
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Tallinn

Tallin bezienswaardigheden
Tallinn informatie
Tallinn reisgids
Tallinn tips
Tallinn toerisme
Tallinn voor beginners
wikipedia
... meer Tallinn

Aangepast zoeken


vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact