klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Disneyland Parijs (Frankrijk)
Disneyland Parijs ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Parijs bij de plaats Magny-le-Hongre. Dit zeer populaire pretpark ligt in een gebied met een gematigd zeeklimaat met milde winters, niet te warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. De hoeveelheden gemiddelde neerslag per maand is verspreid over het jaar vrijwel gelijk, maar de kans op grijze dagen met langdurige regen is groter de periode oktober tot en met mei dan in de zomermaanden.
Hoewel de temperaturen in de zomer over het algemeen niet té hoog liggen, kan het in het park bij weinig wind en veel drukte toch warm en benauw aanvoelen. Het late voorjaar en het vroege najaar zijn over het algemeen de aangenaamste periodes om Disneyland te bezoeken. Temperaturen van rond de 20 graden en een redelijk hoge kans op zonnig weer maken dit de beste periodes. De wintermaanden zijn iets warmer dan bij ons, maar kunnen erg guur en winderig zijn. Sneeuw is mogelijk, maar ook in dit betoverende park is er van een witte kerst zelden sprake. Ook al is er geen échte sneeuw met kerst, het pretpark wordt van november t/m januari wel helemaal in winter sferen omgetoverd. Zo zul je ongetwijfeld toch nog zijdezachte (nep)sneeuw meemaken tussen je favoriete Disney figuren.
Maar niet alleen is de winter een speciaal themaseizoen dat een bezoek aan Disneyland waard is. Ook de lente, zomer en herfst hebben op hun beurt speciale verrassingen voor je in petto. Van maart t/m mei is het ´Swing into Spring´, een vrolijke periode waarin het park volop in bloei staat. Gevolgd door ´Disney´s Summer Magic´ van juni tot september, waar in de stralende zon al je dromen uit komen. Tot slot kun je in de herfst lekker griezelen in de maand oktober als het Disney´s Halloween Festival is! Tijdens deze gezellige seizoenen vergaap je je aan de versieringen, speciale shows en parades. Weer of geen weer!

Wie naar de buitenshows in Disneyland en Walt Disney Studio's wil gaan moet buiten de zomermaanden voldoende warme kleding meenemen voor het geval het guur weer is. Ook het wachten in de rijen bij de meest populaire attracties kan fris zijn, dus houd daar zeker met jonge kinderen rekening mee.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Disneyland Parijs:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 6 1 2 17 n.v.t.
februari 7 1 3 14 n.v.t.
maart 11 3 4 16 n.v.t.
april 14 5 6 14 n.v.t.
mei 18 9 7 15 n.v.t.
juni 21 12 7 11 n.v.t.
juli 24 14 8 10 n.v.t.
augustus 23 13 7 10 n.v.t.
september 20 11 6 12 n.v.t.
oktober 16 7 4 14 n.v.t.
november 10 3 3 16 n.v.t.
december 7 2 2 16 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Disneyland Parijs
bezienswaardigheden top 10
Disneyland Parijs
Disneyland Parijs informatie
Disneyland Parijs startpagina
Disney Village
Marne la Vallee
Parijs startpagina
Wikipedia over Disneyland Parijs
... meer Disneyland Parijs

Meer over Frankrijk
alles over Frankrijk
Franceguide
Frankrijk informatie
Frankrijk voor beginners
... meer Frankrijk

climate of Disneyland Paris

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact