klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Lotharingen (Frankrijk)
De regio Lotharingen ligt in het noordwestelijke deel van Frankrijk. De regio grenst in het noorden aan Belgi, Luxemburg en Duitsland. De regio Lotharingen is al een oude regio die is ontstaan uit het hertogdom Lotharingen dat groter was dan de huidige regio. In Frankrijk spreek men overigens over de Lorraine, Lotharingen is de Duitse naam van de regio. De regio is in de geschiedenis meerdere malen in Duitse handen geweest. In de Lorraine liggen enkele prachtige steden zoals Metz en Nancy. Naast deze prachtige steden zijn er tal van schitterende dorpjes plaatsen en bezienswaardigheden in de Lorraine te vinden.
de regio Lotharingen heeft ondanks zijn inlandse ligging een gematigd maritiem klimaat. De winters zijn er zacht en de zomers koel. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur net iets onder de 25 graden Celsius. In de avond en nacht zal de iets meer dan 10 graden lager liggen. De winters zijn er over het algemeen erg aangenaam met temperaturen die enkele graden boven het vriespunt liggen. In de avond en nacht heb je er wel kans op vorst.
De gemiddelde neerslag is er vrij gelijkmatig verdeeld over het jaar en zal op de koudste dagen van het jaar als sneeuw of natte sneeuw naar beneden komen.

TIP: Lotharingen voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Lotharingen dan kun je op de website Lotharingen voor beginners enorm veel goede informatie over Lotharingen halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de musea van Lotharingen , bezienswaardigheden in Lotharingen, de steden Metz en Nancy, overnachten in Lotharingen, reizen naar Lotharingen en handige reisinformatie over Lotharingen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Lotharingen (Lorraine). Lokaal kunnen er verschillen voorkomen.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 4 -1 2 16 n.v.t.
februari 7 0 3 14 n.v.t.
maart 9 2 4 16 n.v.t.
april 14 4 5 13 n.v.t.
mei 17 7 6 16 n.v.t.
juni 23 11 7 16 n.v.t.
juli 24 12 8 13 n.v.t.
augustus 23 12 7 12 n.v.t.
september 20 10 6 13 n.v.t.
oktober 16 7 4 14 n.v.t.
november 9 3 2 16 n.v.t.
december 6 -1 2 16 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Lotharingen
bijzondere plaatsen in Lotharingen
Lotharingen bezienswaardigheden
Lotharingen voor beginners
wikipedia
... meer Lotharingen

Meer over Frankrijk
alles over Frankrijk
Franceguide
Frankrijk informatie
Frankrijk voor beginners
... meer Frankrijk

climate of Metz

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact