klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Mayotte (Frankrijk)
Mayotte is sinds 2011 een Frans overzees departement dat behoort tot de eilandengroep van de Comoren maar niet tot de Unie der Comoren. Doordat Mayotte onder de Franse driekleur valt kun je hier gewoon met de euro betalen. Mayotte ligt in de Indische oceaan in het noordelijk deel van de straat van Mozambique. De grootste stad en hoofdstad van de eilandengroep is Mamoudzou. In het departement wonen ongeveer 200.00 mensen waarvan 60.000 er in de hoofdstad wonen. Het hoogste punt op het eiland is met 660 meter de vulkaan Benara. Mayotte bestaat uit de eilanden Grande Terre, Petite Terre, Chissioi Mtsamboro en Chissioi Mbouzi. Het vliegveld van Mayotte ligt op het eiland Petite Terre bij de plaats Dzaoudzi. Het departement trekt ieder jaar vrij veel toeristen die hier voornamelijk komen om te duiken en te snorkelen. De koraalriffen die voor de kust van Mayotte liggen zijn van een bijzondere schoonheid. Dit komt omdat Mayotte een zogeheten dubbel koraalrif heeft wat er voor zorgt dat er zich hier een natuurlijk aquarium heeft gevormd er er diverse kleinere vissoorten hier in alle rust kunnen leven. Op het eiland zelf komen baobab bomen, ylang-ylang en orchideeën in vele soorten voor waaronder de vanille orchidee.
Mayotte heeft een tropisch moessonklimaat dat een duidelijk natte en een drogere periode kent. De wintermaanden zijn er erg nat en gemiddeld valt er in deze maanden meer dan 200 mm aan neerslag de zomermaanden zijn een stuk minder nat maar met gemiddeldes van meer dan 40 mm neerslag per maand niet bepaald droog te noemen. De temperaturen op Mayotte zijn vrij constant en liggen het gehele jaar rond de 27 graden Celsius. In de wintermaanden wil deze combinatie nog wel eens zorgen voor een hoge luchtvochtigheid.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Mayotte:
let op plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 28 23 7 19 29
februari 28 23 7 16 29
maart 28 23 7 16 29
april 28 22 9 11 29
mei 28 22 9 6 28
juni 26 21 9 5 27
juli 26 20 9 4 26
augustus 26 19 10 4 26
september 26 19 10 4 26
oktober 27 20 10 6 27
november 28 22 10 9 28
december 28 22 8 15 28
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Mayotte
Mayotte feiten & cijfers
Mayotte informatie
Mayotte informatie
Mayotte toerisme
wikipedia
winterzon op Mayotte
... meer Mayotte

climate of Mayotte

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact