klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Parijs (Frankrijk)
Parijs is de hoofdstad van Frankrijk, de grootste stad van het land en tevens één van de belangrijkste wereldsteden. Naast een belangrijk economisch centrum is de stad ook zeer populair als bestemming voor stedenstrips. De Eiffeltoren, de kades van de Seine, de vele karakteristieke straatjes, sfeervolle restaurants en de vele bezienswaardigheden trekken jaarlijks vele miljoenen bezoekers naar de lichtstad. De beste tijd voor een stedentrip is in de maanden september tot en met juni. De temperatuur is dan niet zo hoog en prima geschikt om te slenteren door Parijs. In de winter bieden de vele musea een warme attractie, al wordt het in Parijs nooit echt heel erg koud. Ook op warme zomerse dagen is het heerlijk toeven in de vele parken die Parijs rijk is. Of wat dacht u van een zwoele zomeravond op de trappen van de Sacre-Coeur?

Wie in het voor- of najaar naar Parijs gaat en wil genieten van minimaal 18-20 graden en droog weer moet geluk hebben. Het weer is dan gemiddeld beter dan bij ons, maar de kans op dagen met regen is dan redelijk groot. Op natte en grijze dagen ziet Parijs er ineens een stuk minder sfeervol en romantisch uit dan op zonnige droge dagen. Wie ideale terrasomstandigheden wil zonder dat het té heet is kan het beste in juni of september naar deze mooie stad gaan, dan heb je over het algemeen de beste omstandigheden voor een vakantie in Parijs.
In de wintermaanden is het gemiddeld enkele graden warmer dan in Nederland. Toch is ook hier de kans op een sneeuw of een nachtje vorst zeer reëel. Bij een sterke noordelijke tot oostelijke stroming kunnen de temperaturen ook in Parijs overdag onder het vriespunt blijven.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Parijs. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Parijs. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Parijs voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Parijs dan kun je op de website Parijs voor beginners enorm veel goede informatie over Parijs halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de musea van Parijs, bezienswaardigheden in Parijs, winkelen in Parijs, overnachten in Parijs, Parijs met kinderen, alles over een stedentrip naar Parijs maken en handige reisinformatie over Parijs.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Parijs:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (°C)
januari 6 2 2 17 n.v.t.
februari 7 2 3 14 n.v.t.
maart 11 4 4 16 n.v.t.
april 14 6 6 14 n.v.t.
mei 18 9 7 15 n.v.t.
juni 21 12 7 9 n.v.t.
juli 24 14 8 9 n.v.t.
augustus 23 14 7 10 n.v.t.
september 20 12 6 12 n.v.t.
oktober 16 9 4 14 n.v.t.
november 10 5 3 16 n.v.t.
december 7 2 2 16 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Parijs
bijzondere plaatsen in Parijs
goedkoop naar Parijs
Parijs bezienswaardigheden
Parijs in één dag
Parijs informatie
Parijs informatie
Parijs tips
Parijs top 10
Parijs toerisme
Parijs voor beginners
wikipedia
... meer Parijs

Meer over Frankrijk
alles over Frankrijk
Franceguide
Frankrijk informatie
Frankrijk voor beginners
... meer Frankrijk

climate of Paris

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact