klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Saint-Pierre en Miquelon (Frankrijk)
Saint-Pierre en Miquelon is een Frans overzees gebied dat bestaat uit een achttal eilanden ten zuiden van de kust van Newfoundland in Canada. De eilanden zijn sinds het begin van de negentiende eeuw Frans grondgebied, nadat er een aantal machtswisselingen tussen de Fransen en Britten plaatsgevonden hebben. Saint-Pierre en Miquelon is op dit moment het enige overgebleven bezit van Frankrijk. Leuk feit is dat het gebied geografisch gezien bij het continent Noord-Amerika ligt maar officieel dus eigenlijk tot Europa behoort. De eilandengroep telt nog geen tienduizend inwoners die vooral moeten leven van de visserij. Voor akkerbouw zijn de eilanden amper geschikt en serieuze industrie is er op Saint-Pierre en Miquelon niet te vinden. Omdat de vangst van kabeljauw de belangrijkste bron van inkomsten vormt voor de lokale inwoners kijkt men met vrees naar de toekomst. Dit omdat de hoeveelheid vis en met name kabeljauw in de oceanen door overbevissing snel terugloopt. De lokale overheid probeert daarom andere bronnen van inkomsten te stimuleren zoals krabvangst, toerisme en het kweken van vis.
Saint-Pierre en Miquelon kent een koel zeeklimaat met redelijk koele winters, een koud voorjaar en redelijk aangename zomers. Op de eilanden staat vaak een vrij straffe wind, wat in combinatie met de temperaturen zorgt voor niet altijd de meest aangename leefomstandigheden. In het voorjaar gaat de wind wat meer liggen, waardoor er een toenemende kans op mist is. Pas laat in de zomer wordt het redelijk zonnig op Saint-Pierre en Miquelon.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Saint-Pierre en Miquelon:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 0 -7 2 17 2
februari -1 -8 3 14 0
maart 2 -5 4 14 0
april 5 -1 5 13 1
mei 9 2 5 13 4
juni 12 5 6 13 8
juli 17 10 5 13 13
augustus 19 12 5 13 16
september 16 9 5 14 14
oktober 12 5 4 16 10
november 7 1 2 16 7
december 3 -4 2 17 4
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Saint-Pierre en Miquelon
Saint-Pierre en Miquelon informatie
Saint-Pierre en Miquelon reisinformatie
Saint-Pierre en Miquelon toerisme
wikipedia
... meer Saint-Pierre en Miquelon

climate of Saint Pierre

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact