klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Athene (Griekenland)
De Griekse hoofdstad Athene is wat betreft klimatologische omstandigheden een stad met veel gezichten. In de zomer kan het te heet worden terwijl in de winter de stad lam gelegd kan worden door flinke sneeuwval en de daarbij behorende kou. Net zo snel als de sneeuw valt kan hij ook weer verdwenen zijn. Een verschil in maximumtemperaturen tussen 2 etmalen van 10 graden of meer kunnen bij een weersomslag voorkomen. Sneeuw die een dag eerder gevallen is bij temperaturen boven de 10 graden Celsius dan weer snel gesmolten.
In de zomermaanden wordt het in Athene regelmatig erg heet. Door de ligging van de stad ontbreekt een verkoelende wind vrijwel altijd, waardoor het nog vaak nog warmer aanvoelt dan het is. Door de vele uitlaatgassen en het ontbreken van wind is smogvorming gedurende de zomermaanden een vaak terugkerend probleem. Niet voor niets ontvluchten veel locals de stad in de maanden juli en augustus en vertoeven zij op de Griekse eilanden waar het vaak aangenamer is dan in de hoofdstad.

Stedentrip naar Athene
Wil je Athene eens een keer bezoeken? Een stedentrip van pakweg drie of vier dagen is voldoende om kennis te maken met deze fascinerende Griekse hoofdstad. Bij TUI kun je compleet verzorgde stedentrips naar Athene boeken. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je vliegticket naar Athene te boeken en ook zelf je hotel te regelen. Je kunt een hotel boeken bij booking.com of eerst de prijzen van hotels in Athene vergelijken bij hotelvergelijker Trivago.
Vergelijk hotelprijzen in Athene bij Trivago

TIP: Athene voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Athene of een dagtrip maken naar Athene dan kun je op de website Athene voor beginners enorm veel goede informatie over Athene halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere reizen naar Athene, de bezienswaardigheden in Athene, de musea van Athene en praktische reisinfo over Athene.

Klimaatcijfers Athene
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Athene en de nabijgelegen havenstad Piraeus.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 13 4 4 12 16
februari 13 5 5 11 15
maart 16 7 6 9 15
april 20 10 8 8 16
mei 25 14 10 5 18
juni 30 20 11 2 21
juli 33 23 12 1 24
augustus 34 24 11 2 24
september 29 18 9 3 24
oktober 23 14 7 6 21
november 18 10 5 9 19
december 14 8 4 13 17
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

Overstromingen, droogte, veel regen, zware storm, hittegolven, orkanen, extreme vorst of ander weernieuws?
weernieuws van Griekenland

 
Meer over Athene
Athene voor beginners
bezienswaardigheden Athene
beste reistijd Griekenland zonvakantie
Griekenland voor beginners
wikipedia
... meer Athene

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact