klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Guernsey
Het eiland Guernsey is n van de Kanaaleilanden. Het ligt net als Jersey redelijk dicht bij de Franse kust. Het gematigde zeeklimaat lijkt dan ook erg op het klimaat van de regio Bretagne in Frankrijk. Guernsey heeft in vergelijking met de binnenlanden van Bretagne milder weer in de wintermaanden. Onder invloed van het relatief warme zeewater koelt het in de winter minder sterk af dan op het Europese vasteland. Hoofdstad Saint Peter Port kent door de gunstige ligging aan de oostkust van Guernsey zelfs een opvallen laag aantal dagen dat het daadwerkelijk tot vorst komt. Zelfs in de koelste maanden blijft de temperatuur s nachts vaak boven het vriespunt. Met gemiddeld 4 tot 6 graden boven nul is het op Guernsey zon vijf tot zeven graden warmer dan in Nederland.

Zachte winters
De milde winters en het redelijk stabiele neerslagpatroon zorgen ervoor dat op het eiland Guernsey subtropische planten zoals palmbomen goed kunnen overleven op het eiland. Hoewel het in theorie wel zou kunnen wordt er op Guernsey geen wijn op grote schaal gemaakt. De wintermaanden zijn niet alleen redelijk warm, het zonnetje laat zich voor deze regio ook met regelmaat zien. De donkerste maanden wordt er nog minimaal ongeveer twee uur zonneschijn per dag geregistreerd. De zomermaanden zijn goed voor maar liefst gemiddeld acht uur zon per dag. Met gemiddeld 35 tot 45 millimeter neerslag per maand is de zomer droger dan de rest van het jaar. Wat betreft de neerslagstatistieken doet Guernsey het zelfs beduidend beter dan veel West-Europese maanden in de zomer.

Milde zomers
De zomers zijn zelden heet in Guernsey. Wie op zoek gaat naar tropische temperaturen kan beter een andere vakantiebestemming uitzoeken. Wie echter zonnig en droog weer zoekt bij aangename temperaturen die overdag tussen de 18 en 23 graden liggen die treft het op Guernsey. Het eiland is gedurende de zomermaanden dan ook uitermate geschikt voor allerlei buitenactiviteiten zoals wandelen of fietsen. Niet voor niets vind je op het eiland veel wandel- en fietsroutes waar je je prima op kunt vermaken. In de zomermaanden worden er ook diverse festivals en andere evenementen georganiseerd.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Guernsey.
Opmerking: lokaal kunnen lichte afwijkingen voorkomen.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zeewater
temperatuur (C)
januari 9 5 2 18 10
februari 8 4 3 16 9
maart 10 5 4 17 9
april 12 6 6 15 10
mei 15 9 8 14 12
juni 17 11 8 12 14
juli 20 13 8 11 16
augustus 20 14 7 13 17
september 18 13 6 14 16
oktober 15 11 4 16 15
november 12 8 2 17 13
december 10 6 2 19 11
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

 
meer over Guernsey
Guernsey reisinformatie
Guernsey toerisme
Kanaaleilanden startpagina
wikipedia
vakantienieuws Guernsey
... meer Guernsey

climate of Guernsey

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact