klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Hong Kong
Hong Kong heeft een warm zeeklimaat (type Cwa volgens de Kppen-Geiger classificatie). Het volgens veel andere bronnen als subtropisch omschreven klimaat kenmerkt zich door warme, relatief droge winters en tropisch warme zomers met veel neerslag en een hoge luchtvochtigheid. Omdat de koelste maand een gemiddelde etmaaltemperatuur heeft die onder de achttien graden ligt komt Hong Kong niet in aanmerking voor de tropische A-klimaten.

Temperatuur & zonneschijn
Hong Kong heeft een gemiddelde maximumtemperatuur van 25,6 graden Celsius en een minimumtemperatuur van 21,1 graden, gemeten over het hele jaar. Januari is de koelste maand met 18,6 (max.) en 14,1 (min.) graden gemiddeld. Juli is met een gemiddeld maximum van 31,3 graden en een gemiddeld minimum van 26,7 graden de warmste maand. Deze maand is tevens de meest zonnige met 214,9 uur aan zonneschijn per maand (ruim 7 uur per dag). De maanden februari en maart zijn het somberste met nog geen honderd uur zonneschijn per maand. In totaal schijnt de zon gemiddeld 1843 uur per jaar.

Cyclonen & stormen
Vanaf april is er kans op cyclonen (orkanen), tropische stormen en depressies. Gemiddeld is het enkele keren per jaar raak en ondervindt Hong Kong overlast door storm die vaak gepaard gaat met flinke regenval. Hoe groot die overlast is wordt vooral bepaald door het aantal cyclonen en het pad dat ze volgen. Soms wordt Hong Kong bijna vol getroffen terwijl een andere keer er een afstand zit van enkele honderden kilometers tussen de Cycloon en de stad waardoor de ellende beperkt blijft tot (veel) regen en wind.

Vochtig
Vanaf maart tot en met augustus/september is er een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het natte seizoen in combinatie met de tropische temperaturen zorgen ervoor dat er redelijk wat vocht in de lucht blijft hangen. Vooral vanaf 'the peak' kun je dat goed zien. Met een relatieve luchtvochtigheid van 84% is mei de meest klamme maand. daarna neemt de luchtvochtigheid langzaam af naar uiteindelijk 69% in december.

Regen
Het aantal regendagen ligt deze periode gemiddeld niet alleen hoger dan in de winter, ook de duur en intensiteit liggen een stuk hoger. De kans op een bui is in de zomer altijd vrij groot en wat betreft je kledingkeuze moet je daar zeker rekening mee houden als je naar Hong Kong reist. In totaal valt er per jaar bijna 2400 millimeter regen. Daarmee is Hong Kong een relatief natte bestemming. De meeste neerslag valt in de periode april tot en met oktober. Met 444 millimeter (gemiddeld) is augustus veruit de natste maand.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Hong Kong. Wil je in n keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Hong Kong. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Hong Kong voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie naar Hong Kong dan kun je op de website Hong Kong voor beginners enorm veel goede informatie over Hong Kong halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere winkelen in Hong Kong, vervoer in Hong Kong, de vele bezienswaardigheden die de stad telt en handige reisinformatie over Hong Kong.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor heel Hong Kong.
Opmerking: lokaal kunnen lichte afwijkingen voorkomen.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (C)
januari 19 14 5 6 20
februari 19 14 4 10 20
maart 21 17 4 11 22
april 25 21 4 12 23
mei 29 24 5 16 26
juni 30 26 6 19 28
juli 31 27 7 18 29
augustus 31 26 7 17 29
september 30 25 6 15 28
oktober 28 23 6 8 27
november 24 19 6 6 24
december 20 15 6 4 22
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

Overstromingen, droogte, veel regen, zware storm, hittegolven, orkanen, extreme vorst of ander weernieuws?
weernieuws van Hong Kong

 
Meer over Hong Kong
5x zien & doen in Hong Kong
beste reistijd voor Hong Kong
Hong Kong bezienswaardigheden
Hong Kong informatie
Hong Kong informatie
Hong Kong informatie
Hong Kong landenwijzer
Hong Kong overheid
Hong Kong reisinformatie
Hong Kong tips
Hong Kong toerisme
Hong Kong voor beginners
winterzon in Hong Kong
zomerzon in Hong Kong
... meer Hong Kong

climate of Hong Kong

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact