klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Ierland
Ierland heeft een zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers. Extremen wat betreft temperatuur komen niet veel voor. In de zomer komt de temperatuur niet zo vaak boven de 25 graden uit en echt winters weer komt langs de kusten weinig voor. In het binnenland is er wat meer kans op vorst en sneeuw.

Regen
Omdat de meeste depressie richting Europa aangevoerd worden via een westelijke stroming vanaf de Atlantische Oceaan en Ierland regelmatig het eerste land is waar een regendepressie overheen trekt krijgt het land te maken met bovengemiddelde hoeveelheden regen. Dat is vrijwel het hele jaar zo, hoewel in de zomer het onder invloed van sterke hogedrukgebieden ten oosten van Ierland vrij lange periodes droog kan zijn. De lucht in Ierland wordt dan over het Kanaal aangevoerd uit zuidelijke tot zuidoostelijke richting vanaf Frankrijk en bevat dan vaak warme en droge lucht.

Stormen
Door de ligging van Ierland ten westen van Engeland en het vasteland van Europa heeft de wind vaak vrij spel. De kans op harde wind en stormen is in Ierland daarom redelijk hoog.

Groen en grijs
De westelijke delen van Ierland zijn het natste. De natuur is daarom vaak indrukwekkend groen, zeker als er een sterk contrast is met zeer aanwezige donkergrijze luchten met een vleugje zon erdoor. Dat zijn de dagen dat fotografen maar foto's blijven schieten, geïnspireerd dat ze zijn door de overweldigende natuur.
In de wintermaanden kan het echter erg somber worden en soms gebeurt het dat er over een periode van twee weken bijna geen uurtje zonneschijn genoteerd wordt.
 

Vakantieweer
Als strandbestemming is het Ierse zeewater vaak te koud en het weer te instabiel. Wie echter wil genieten van natuur en de prachtige steden en dorpen die het land te bieden heeft kan vrijwel het gehele jaar goed terecht omdat het weer weinig extremen kent en elk weertype een mooie kant van het land laat zien.

Klimaatinformatie van plaatsen, eilanden en streken in Ierland
Voor Ierland is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:
Athlone
Cork
Donegal
Drogheda
Dublin
Galway
Kilkenny
Killarney
Knock
Mayo County
Limerick
Sligo
Tipperary
Tralee
Waterford
Wexford
 

Disclaimer
De informatie op deze site is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Ierland
alles over Ierland
bezienswaardigheden Ierland
bijzondere plaatsen in Ierland
Ierland reisinformatie
Ierland tips
mooiste dorpjes in Ierland
steden in Ierland
... meer Ierland

climate of Ireland

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact