klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Reykjavik  (IJsland)
Reykjavik is
de hoofdstad van IJsland en met ruim honderdduizend inwoners tevens de grootste stad van IJsland. Kenmerkend voor het in het zuidwesten gelegen Reykjavik is de ruime opzet van de stad waarbij vooral laagbouw afgewisseld wordt met parken, pleinen en allerlei voorzieningen voor de lokale bevolking. De belangrijkste bronnen van inkomsten voor Reykjavik zijn toerisme, handel, dienstverlening en de visserij. De stad staat bekend als een hippe gezellige stad met een uitstekend uitgaansleven en weinig criminaliteit.
Reykjavik heeft een koel zeeklimaat (type Cfc volgens de Kppen klimaatclassificatie) met relatief milde winters en vrij koele zomers. In de winter is het overdag rond het vriespunt en 's nachts wordt gemiddeld lichte vorst gemeten. Onder invloed van het warme oceaanwater kan het ook 's nachts boven het vriespunt blijven in de wintermaanden. Bij een sterke noordelijke stroming waarbij koude poollucht aangevoerd wordt kan de temperatuur gedurende de nacht dalen naar diepvriestemperaturen van rond de min twintig graden of zelfs nog lager.
Op jaarbasis telt Reykjavik zo'n 1300 zonne-uren, 800 millimeter neerslag en 225 neerslagdagen. Door de aanvoer van een groot aantal depressies die in hoog tempo over IJsland trekken is er een groot aantal dagen met een redelijk hoge windkracht. Vooral tijdens de herfst kan het erg guur zijn in Reykjavik. De zomermaanden zijn gemiddeld niet warm met gemiddeld slechts zo'n 13 graden als maximumtemperatuur. In de periode eind juni tot begin augustus kan in extreme gevallen de thermometer oplopen naar waardes die dicht in de buurt van de zomerse waarde van vijfentwintig graden komen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Reykjavik. Wil je in n keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Reykjavik. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Reykjavik:

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zeewater
temperatuur (C)
januari 1 -4 1 18 4
februari 2 -3 2 16 3
maart 3 -2 3 19 3
april 5 -1 4 18 3
mei 9 3 6 16 4
juni 11 6 5 17 6
juli 13 7 6 17 8
augustus 12 7 5 18 8
september 9 4 4 18 7
oktober 6 1 2 20 5
november 2 -2 1 18 5
december 1 -4 0 20 4
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Reykjavik
Reykjavik bezienswaardigheden
Reykjavik startpagina
Reykjavik toerisme
wikipedia
... meer Reykjavik

climate of Reykjavik

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact