klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Bali (Indonesië)
Bali is een eiland en een zeer bekende vakantiebestemming in Indonesië en ligt ten oosten van het grote eiland Java. Het eiland bestaat voor de grootste gedeelte uit vulkanisch gesteente. Er zijn ook nog verschillende werkende vulkanen op het eiland te vinden. Bali is bedekt met tropisch regenwoud en kent vele natuurlijke bezienswaardigheden zoals watervallen, vulkaankraters, ravijnen en kratermeren. Omdat het merendeel van de bevolking het Balinees hindoeïsme aanhangt zijn er op het hele eiland vele prachtige tempelcomplexen te vinden. Ook vind je er prachtige rijstvelden en pittoreske dorpjes. Een vakantie op Bali staat niet voor niets erg hoog op het verlanglijstje van veel Nederlandse toeristen.

Het klimaat op Bali is een tropisch regenwoud klimaat. Het kent twee seizoenen. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen. Er valt dan iedere dag wel een bui en de luchtvochtigheid ligt dan een stuk hoger. Vanaf april tot september is het droge seizoen. De temperatuur is gedurende het hele jaar vrijwel constant, wel komen er op het eiland temperatuur verschillen voor. De binnenlanden hebben grotere hoogtes en daarom daalt inlands de temperatuur ook . Boven op de bergen is het een stuk kouder. Daarnaast is er een behoorlijk temperatuur verschil tussen het noorden en zuiden. Aan de zuidkust is het gemiddeld zo’n 5 °C warmer dan aan de noordkust.

Bali als vakantiebestemming
Het eiland Bali behoort tot de populairste verre bestemmingen onder Nederlandse toeristen. De prachtige cultuur, het heerlijke eten, de vriendelijke mensen, de indrukwekkende natuur en natuurlijk de tropische temperaturen zorgen er samen voor dat Bali een heerlijke vakantiebestemming is. Je kun ervoor kiezen om een strandvakantie aan een heerlijk strandresort te vieren, maar een rondreis over het eiland Bali is natuurlijk ook fantastisch. Helemaal heerlijk is om beide elementen te combineren: eerst Bali ontdekken en vervolgens nog een paar dagen chillen aan het strand.
Bali rondreizen van Fox Verre Reizen
Bali vakanties van TUI

TIP: Bali voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Bali dan kun je op de website Bali voor beginners enorm veel goede informatie over Bali halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere  bezienswaardigheden op Bali, vervoer op Bali, de dorpen op Bali, de tempels van Bali, vakantie vieren op Bali en de verschillende tropische stranden van Bali.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor het eiland Bali:
opmerking: plaatselijk kunnen er afwijkingen voorkomen

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 30 23 7 25 29
februari 30 23 7 24 29
maart 31 23 8 24 29
april 31 22 9 15 29
mei 31 21 9 10 28
juni 30 21 9 11 28
juli 30 20 10 12 27
augustus 31 20 10 13 27
september 31 21 10 10 27
oktober 31 22 10 15 28
november 31 23 9 19 29
december 31 23 8 23 29
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

Overstromingen, droogte, veel regen, zware storm, hittegolven, orkanen, extreme vorst of ander weernieuws?
weernieuws van Indonesië

 
Meer over Bali
beste reistijd Bali zonvakantie
Bali bezienswaardigheden top 10
Bali informatie
Bali reisinformatie
Bali reistips
Bali tips
Bali voor beginners
wikipedia
winterzon op Bali
... meer Bali

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact