klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Amalfi (ItaliŽ)
Het dorpje Amalfi is een van de mooiste dorpjes van de regio Campania en hoort sinds enkele jaren tot meest geliefde vakantiebestemmingen in ItaliŽ. Ooit was Amalfi de hoofdstad van een van de invloedrijkste republieken in het huidige ItaliŽ. Veel van de rijkdom die nu nog te vinden is in Amalfi heeft het dorp te danken aan deze periode. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is de Duomo di Amalfi. Deze prachtige kerk is gebouwd in de negende eeuw op de resten van een nog veel oudere kerk. Duomo di Amalfi is voor veel gelovigen een bedevaartsoort, omdat de relieken van de apostel Andreas zich in de crypte van de duomo bevinden. In het dorp kom je leuke winkeltjes gezellige terrassen en opvallend veel patisserieŽn tegen. Vanaf het strand van Amalfi heb je een prachtig uitzicht op de hoger gelegen delen van het dorp.

Amalfi heeft een mediterraan klimaat met warme aangename zomermaanden, een lang voor- en naseizoen en een zachte winter. Dit komt vooral door de ligging van Amalfi aan de Baai van Salerno en zijn beschutte ligging achter de Riserva Statale Valle delle Ferriere. Deze combinatie zorgt ervoor dat het overgrote deel van het jaar het klimaat van Amalfi zich perfect leent voor een zon-, zee- en strandvakantie. November is normaal gesproken de maand met de grootste kans op langdurige neerslag. In de maanden juni en juli is deze kans het kleinst. De gemiddelde dagtemperaturen in de zomermaanden liggen net iets onder de dertig graden Celsius, op de warmste dagen van het jaar kan het kwik met gemak richting de veertig graden Celsius stijgen. Dit zijn uitzonderingen die niet ieder jaar in Amalfi zullen voorkomen.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor het dorp Amalfi:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (įC)
januari 10 4 4 14 15
februari 11 4 4 13 14
maart 12 5 5 14 14
april 16 8 6 13 15
mei 20 12 8 10 18
juni 24 15 9 8 22
juli 27 18 10 4 25
augustus 28 18 9 6 26
september 24 16 8 8 25
oktober 19 12 6 11 22
november 15 8 5 14 19
december 11 5 4 14 16
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Amalfi
Amalfi
wikipedia
... meer Amalfi

Meer over ItaliŽ
beste maanden ItaliŽ zonvakantie
ItaliŽ informatie
ItaliŽ voor beginners
... meer ItaliŽ

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact