klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Bologna (ItaliŽ)
Bologna is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Emilia-Romagna. Hoewel Bologna (ook wel Bologne genoemd) ťťn van de mooiste steden van ItaliŽ is, is de stad bij het grote publiek aanzienlijk minder bekend dan steden zoals Milaan, Rome en VenetiŽ. Wist je bijvoorbeeld dat de historische binnenstad van Bologna grotendeels intact gebleven is en dat Bologna de eer heeft de oudste universiteit van Europa te bezitten? De universiteit van Bologna is bijna duizend jaar oud.
Bologna heeft een warm zeeklimaat. Binnen de klimaatclassificatie van KŲppen-Geiger wordt dit klimaattype met de lettercode Cfa aangeduid. Op jaarbasis valt er zo'n 500 tot 800 millimeter neerslag. De grootste hoeveelheid valt in het voorjaar en het najaar. De zomermaanden verlopen overwegend zonnig. Een regen- of onweersbui verstoord zo af en toe het zomerse weerplaatje. Als het langdurig zonnig is dan heeft Bologna redelijk snel last van smog. Dat komt omdat de wind over het algemeen matig is en er in Bologna vrij veel uitstoot is door het aanwezige verkeer. Wie van warmte houdt die moet in de periode half juni tot half september naar Bologna reizen. Het kwik ligt dan overdag meestal tussen de 24 en 34 graden Celsius
.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bologna. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bologna. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata! Kijk vooral ook eens naar de sfeervolle B&B's en ruime appartementen die je in Bologna kunt boeken.

TIP: Bologna voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort naar Bologna reizen dan kun je op de website Bologna voor beginners enorm veel goede informatie over Bologna halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere overnachten in Bologna, vervoer in de stad, de vele bezienswaardigheden die Bologna telt, musea in Bologna, eten en drinken in Bologna en uitgebreide informatie over het weer en klimaat van Bologna.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Bologna:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (įC)
januari 5 -1 3 11 n.v.t.
februari 9 1 4 10 n.v.t.
maart 13 4 5 11 n.v.t.
april 18 8 6 12 n.v.t.
mei 23 12 7 13 n.v.t.
juni 27 16 9 10 n.v.t.
juli 30 18 10 8 n.v.t.
augustus 29 18 9 9 n.v.t.
september 25 15 7 9 n.v.t.
oktober 19 10 5 10 n.v.t.
november 12 4 3 12 n.v.t.
december 6 0 2 11 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Bologna
Bologna bezienswaardigheden
Bologna in 12 uur
Bologna foto's
Bologna tips
Bologna toerisme
Bologna voor beginners
bijzondere plaatsen in Bologna

goedkoop naar Bologna
wikipedia
... meer Bologna

Meer over ItaliŽ
beste maanden ItaliŽ zonvakantie
ItaliŽ informatie
ItaliŽ voor beginners
... meer ItaliŽ

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact