klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Milaan (ItaliŽ)
Milaan is de hoofdstad van Lombardije en ligt in het noordwesten van ItaliŽ. De stad heeft een warm zeeklimaat (type Cfa volgens de KŲppen-classificatie) met vrij koele winters en warme zomers. Sneeuw is niet zeldzaam in de wintermaanden en soms wordt het openbare leven in de maanden december en januari deels lam gelegd door een laag sneeuw die soms 10 tot 20 centimeter dik kan zijn. De meeste neerslag valt in het voorjaar met de maanden april en mei als toppers. Deze maanden zijn goed voor gemiddeld ruim honderd millimeter aan regen. Als het echter niet regent zijn deze twee maanden juist de meest aangename om de stad te bezoeken. De in de stad aanwezige natuur en parken bloeien helemaal op en bij temperaturen van 16 tot 25 graden is het meestal zeer goed vertoeven op de terrasjes.

De zomermaanden in Milaan zijn warm, vrij zonnig en droog. Vrijwel alle dagen in de zomer worden temperaturen gemeten van minimaal 25 graden en zeer vaak worden tropische waarden van 30 graden of meer geregistreerd. Omdat de warmte lang in de stad blijft hangen worden de minimum temperaturen vaak pas in de vroege ochtend bereikt op het moment dat de zon weer opkomt. Om te winkelen zijn de maanden juni, juli en augustus eigenlijk te warm. De zomer houdt meestal vrij lang aan en vaak wordt het pas in oktober herfstachtig, sommige jaren zelfs pas in november. Overdag is het in het najaar vaak nog erg lekker weer, maar de nachten worden wel voelbaar koeler waardoor je voor de avonduren er verstandig aan doet om een vest, trui of jasje mee te nemen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Milaan. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Milaan. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Milaan voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort naar Milaan reizen dan kun je op de website Milaan voor beginners enorm veel goede informatie over Milaan halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere overnachten in Milaan, vervoer in de stad, de vele bezienswaardigheden die Milaan telt, eten en drinken in Milaan en uitgebreide informatie over winkelen in Milaan.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Milaan:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (įC)
januari 6 -3 2 11 n.v.t.
februari 8 -2 4 11 n.v.t.
maart 13 1 5 12 n.v.t.
april 17 6 6 13 n.v.t.
mei 22 11 7 14 n.v.t.
juni 26 15 8 11 n.v.t.
juli 28 17 9 9 n.v.t.
augustus 29 17 8 10 n.v.t.
september 24 12 6 9 n.v.t.
oktober 18 7 4 11 n.v.t.
november 11 2 2 13 n.v.t.
december 7 -3 2 10 n.v.t.
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Milaan
alles over Milaan
bezienswaardigheden Milaan
bijzondere plaatsen Milaan
goedkoop naar Milaan
Milaan in ťťn dag
Milaan informatie
Milaan informatie
Milaan informatie
Milaan startpagina
Milaan tips
Milaan top 10
Milaan voor beginners
officiŽle site van Milaan
... meer Milaan

Meer over ItaliŽ
beste maanden ItaliŽ zonvakantie
ItaliŽ informatie
ItaliŽ voor beginners
... meer ItaliŽ

climate of Milan

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact