klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van VenetiŽ (ItaliŽ)
VenetiŽ is een stad in het noordoosten van ItaliŽ en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Niet verwonderlijk gezien de prachtige historische binnenstad die gelegen is op een heleboel kleine eilandjes. Het vervoer gebeurt in VenetiŽ dan ook allemaal over water. Met het Canal Grande als belangrijkste verkeersader beweegt iedereen zich hier met kleine bootjes van A tot B. Een deel van de inwoners woont  in VenetiŽ  zelf, of in de stad op het vaste land (Mestre). De stad kent vele historische bezienswaardigheden zoals de Rialto Brug, het Doge paleis, het San Marco plein en vele andere prachtige plekken. Meer als ieder andere stad heeft VenetiŽ te leiden door de klimaatsverandering. Door de lage ligging van de stad in de lagune heeft de stad erg veel last van het stijgend water. Nu al overstroomt VenetiŽ zo'n 4 keer per jaar. Verwachtingen zijn dat tegen het einde van de eeuw de zee VenetiŽ zo'n 250 dagen per jaar overspoelt.
Het klimaat van VenetiŽ is een middellands zee klimaat. Dit betekent dat de zomers een prettig warme temperatuur hebben van rond de 27įC. Dit afgewisseld met een heerlijk zeebriesje. De winters in VenetiŽ zijn relatief mild met soms een scherp randje. Door de ligging in de lagune komt de temperatuur er overdag zelden onder 0.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals VenetiŽ. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago VenetiŽ. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: VenetiŽ voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort een stedentrip naar VenetiŽ maken dan kun je op de website VenetiŽ voor beginners enorm veel goede informatie over VenetiŽ halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere overnachten in VenetiŽ, de musea van de stad, gondeltochten en waterbussen, de vele bezienswaardigheden die VenetiŽ telt, eten en drinken in VenetiŽ en uitgebreide informatie over stedentrips naar VenetiŽ.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad VenetiŽ:

gemiddelde maximum
temperatuur (įC)

gemiddelde
minimum

temperatuur (įC)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zee
temperatuur (įC)
januari 6 -1 3 10 11
februari 9 1 4 9 11
maart 12 4 5 11 11
april 17 8 6 12 13
mei 22 12 7 13 18
juni 25 16 8 12 22
juli 28 18 9 10 25
augustus 27 18 8 10 26
september 24 14 7 9 23
oktober 19 10 5 10 20
november 12 5 3 11 16
december 7 0 3 10 14
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mťťr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over VenetiŽ
5x zien & doen in VenetiŽ
bijzondere plaatsen in VenetiŽ
goedkoop naar VenetiŽ
VenetiŽ in 12 uur
VenetiŽ informatie
VenetiŽ informatie
VenetiŽ informatie
VenetiŽ voor beginners
... meer VenetiŽ

Meer over ItaliŽ
beste maanden ItaliŽ zonvakantie
ItaliŽ informatie
ItaliŽ voor beginners
... meer ItaliŽ

climate of Venice

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact