klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Tokyo  (Japan)
Tokyo is de grootste metropool ter wereld waar maar liefst ongeveer 35 miljoen Japanners wonen en werken. Tokyo wordt in het Nederlands vaak geschreven als Tokio en is de hoofdstad van Japan. Hier vind je de regering en de Keizerlijk familie. De metropool Tokyo, die officieel uit 23 wijken bestaat, ligt in het zuidoosten van het grootste eiland van Japan: Honshu. Door de ligging aan de kant van de Grote Oceaan is Tokyo vrij gevoelig voor de aanvoer van vochtige lucht vanaf de oceaan. Vaak staat er een oostelijke of zuidoostelijke stroming die zorgt voor buien, soms gepaard met veel wind.
Het klimaat van Tokyo is een gematigd zeeklimaat. Vrij droge winters worden afgewisseld met warme natte zomers. Wie mooie foto's van de stad wil maken doet dat het beste in de zomermaanden. Natte straten in combinatie met felle neonverlichting zorgen voor een prachtig samenspel waardoor je adembenemende foto's van deze stad kunt maken. In de late zomer en het najaar neemt de kans op flinke buien en harde wind snel toe. Ook kan Tokyo in die periode getroffen worden door orkanen of tropische stormen.

Betaal niet teveel voor je hotel
De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Tokyo. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Tokyo. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kun boeken voor jouw reisdata!

TIP: Tokyo voor beginners
Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Wil je binnenkort op vakantie gaan naar Tokyo dan kun je op de website Tokyo voor beginners enorm veel goede informatie over Tokyo halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere eten en drinken in Tokyo, de verschillende wijken van Tokyo, vervoer in Tokyo, de bezienswaardigheden van Tokyo, winkelen in Tokyo, Tokyo bezoeken en handige reisinformatie over Tokyo.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor Tokyo:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
water
temperatuur (°C)
januari 10 0 6 9 17
februari 10 1 6 11 16
maart 13 4 6 17 16
april 19 9 5 16 17
mei 23 14 6 16 20
juni 25 18 4 20 22
juli 29 22 5 21 24
augustus 31 24 6 17 26
september 27 20 4 20 25
oktober 21 14 4 17 23
november 17 8 5 12 21
december 12 3 6 9 19
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
Bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
Bekijk hier de weersverwachtingen

 
Meer over Tokyo
5x zien & doen in Tokyo
top 10 bezienswaardigheden Tokyo
Tokyo fotoreportage
Tokyo in één dag
Tokyo informatie
Tokyo voor beginners
bijzondere plaatsen in Tokyo
wikipedia
... meer Tokyo

climate of Tokyo

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact