klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Het klimaat van Jersey
Het eiland Jersey behoort tot de Kanaaleilanden en ligt voor de kust van Frankrijk in de buurt van Bretagne en Normandi. Jersey heeft een
gematigd zeeklimaat met milde winters en niet al te warme zomers. Volgens de Kppen klimaatclassificatie heeft het kanaaleiland Jersey een Cfb klimaat. Door de ligging voor de kust van Frankrijk profiteert het in de wintermaanden van de warme Golfstroom die zorgt voor relatief warm zeewater. Een gevolg van het warme zeewater is dat de luchttemperaturen in de wintermaanden niet zo eenvoudig onder het vriespunt duiken. Het eiland is wel gevoelig voor sterke winden en zelfs stormen die vanuit westelijke richting via de Atlantische Oceaan het Kanaal bereiken. Zware stormen met windkracht 8, 9 of zelfs 10 komen dan ook minimaal enkele keren per jaar voor. In de zomermaanden is de kans hierop echter klein.

Temperatuur & zonneschijn
Jersey heeft een gemiddelde jaarlijkse etmaaltemperatuur van 11,6 graden Celsius. Dit is vergelijkbaar met de zuidkust van Engeland. Op jaarbasis worden er iets minder dan tweeduizend uren aan zonneschijn geregistreerd. Vooral de zomermaanden verlopen redelijk zonnig met gemiddeld 8 zonuren per dag. Veel tropische bestemmingen halen dit aantal niet. In de wintermaanden is het enkele graden warme dan in Nederland. Ook ten opzichte van het Franse vasteland verlopen de winters op jersey met aanzienlijk minder vorst en sneeuw. Overdag komt de temperatuur zelden onder het vriespunt en 's nachts blijft het vaak beperkt tot wat lichte nachtvorst als het echt koud wordt. In de zomer ligt de temperatuur overdag rond de twintig graden. Gemiddeld genomen geen superweer voor een zonvakantie, maar wel uitstekend weer om van het eiland te genieten. Tijdens warmere periodes kunnen temperaturen in de zomer oplopen tot rond of zelfs iets boven de 25 graden. Tropische waardes van dertig graden of zelfs meer worden echter niet zo vaak waargenomen.

Regen
Met 175 regendagen per jaar is Jersey niet uitgesproken nat of droog te noemen. In de wintermaanden valt er gemiddeld vrij veel regen. De maanden december, januari en februari registeren op basis van langjarige gemiddeldes meer dan honderd millimeter per maand. De zomers zijn daartegenover juist weer vrij droog. Hartje zomer valt er gemiddeld slechts zo'n veertig tot vijftig millimeter per maand waarmee Jersey relatief droog is.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor Jersey.
Opmerking: lokaal kunnen lichte afwijkingen voorkomen.

gemiddelde maximum
temperatuur (C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (C)
gemiddeld aantal uren zon
per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand
gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand
gemiddelde
zeewater
temperatuur (C)
januari 8 4 2 19 10
februari 8 4 3 16 9
maart 10 5 4 17 9
april 12 6 6 15 10
mei 16 9 8 15 12
juni 18 12 8 12 14
juli 20 14 8 11 16
augustus 20 14 8 13 17
september 19 13 6 14 16
oktober 16 11 4 16 15
november 12 7 3 18 13
december 9 5 2 19 11
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
 

Meer klimaatinformatie
Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaal beeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers.
Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:

 

kans op
(zeer) warm
w
eer

kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
kans op
orkanen
(cyclonen)
zonzekerheid

UV-index

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
klik hier voor uitleg van de symbolen

Disclaimer
De informatie op deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, weerkundigen en andere bronnen. De rubriek "mr klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.
Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

 

Beste reisperiode
Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?
bekijk hier de beste reisperiodes

 
Actueel weer
De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien?
bekijk hier de weersverwachtingen

Overstromingen, droogte, veel regen, zware storm, hittegolven, orkanen, extreme vorst of ander weernieuws?
weernieuws van Jersey

 
Meer over Jersey
Jersey informatie
Jersey informatie
Jersey reisinformatie
Jersey toerisme
Kanaaleilanden startpagina
wikipedia
vakantienieuws Jersey
... meer Jersey

climate of Jersey

Aangepast zoeken
 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact