klimaatinformatie per bestemming alles over weer & klimaat reisperiode advies contact

Klimaatinformatie van AziŽ

AziŽ is het werelddeel met de grootste extremen en tegenstellingen wat betreft het klimaat. Zo vind je hier extreem natte gebieden zoals Bangladesh, het delen van India, Taiwan, Singapore, MaleisiŽ en IndonesiŽ. De Arabisch schiereiland en vooral grote delen van SiberiŽ en het noorden van China zijn echter weer zeer droog. Wat te denken van de verschillen in temperatuur?  SiberiŽ is in de winter enorm koud, min vijftig graden is geen uitzondering in de maand januari. Het kouderecord in AziŽ staat op maar liefst min 68 graden Celsius en is in 1933 gemeten in Oymyakon. Op het Arabisch schiereiland en in landen als Irak, Iran, Pakistan en India kan het juist weer extreem arm worden. In deze landen is veertig graden of meer iets wat met regelmaat voorkomt in de zomer. Op het Arabisch schiereiland geven de thermometers regelmatig vijftig graden aan, in de schaduw!
Al die extremen maken het klimaat van AziŽ zo interessant. Goede voorbereiding op de weersomstandigheden zoals ze daar voor kunnen komen is daarom niet onbelangrijk als je naar een Aziatisch land op vakantie wilt gaan.

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land op het werelddeel AziŽ. Binnen de verschillende Aziatische landen kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.
Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld vallen binnen ťťn maand. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale UV-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven wat voor weer ze mogen verwachten binnen een bepaalde reisperiode.

Voor AziŽ hebben we de volgende klimaatinfo beschikbaar:

Afghanistan
ArmeniŽ
Azerbeidzjan
Bahrein
Bangladesh
Bhutan
Brunei
Cambodja
China
Filipijnen
GeorgiŽ
Hongkong
India
IndonesiŽ
Irak
Iran
IsraŽl
Japan
 
Jemen
JordaniŽ
Kazachstan
KirgiziŽ
Koeweit
Laos
Libanon
Macau
Maldiven
MaleisiŽ
MongoliŽ
Myanmar
Nepal
Noord-Korea
OekraÔne
Oezbekistan
Oman
Oost-Timor
Pakistan
Palestijnse Gebieden
Papoea-Nieuw-Guinea
Qatar
Rusland
Saudi-ArabiŽ
Singapore
Sri Lanka
SyriŽ
Tadzjikistan
Taiwan
Thailand
Turkije
Turkmenistan
Verenigde Arabische Emiraten
Vietnam
Zuid-Korea

Overzicht per werelddeel / gebied

Voor het klimaat per werelddeel of specifiek gebied verwijzen wij naar de volgende pagina's:

klimaatinfo Afrika
klimaatinfo AziŽ
klimaatinfo Caribische eilanden
klimaatinfo Europa
klimaatinfo Midden-Amerika
klimaatinfo Midden-Oosten
klimaatinfo Noord-Amerika
klimaatinfo OceaniŽ
klimaatinfo Zuid-Amerika
alle landen


 

 

vakantie startpagina klimaatinformatie van alle landen alles over weer & klimaat reisperiodes ● cookies links contact